课程搜索:
热门关键词: 石家庄日语培训 |石家庄韩语培训 |石家庄英语培训 |石家庄德语培训 |石家庄新概念英语 |石家庄雅思学校 |
课程快递
  课程 开课时间 我要报名  
联系我们

桥西校区:石家庄中山西路与维明街交口东行50米路北-南楼3楼 
咨询电话:0311-67567007、67669477、67669191 
红旗校区:石家庄红旗大街与槐安路交口西南角-紫金大厦11楼
咨询电话:0311-67306255、69003993 
九派校区:石家庄育才街与中山路交口-九派大厦12楼 
咨询电话:0311-86666955、86666933

网络预约热线:0311-86788611、86788622、83796705、13149486339

地图指示>>
历年学位英语真题
       
2015成人本科学位外语考试培训
【附:历年真题下载】  
       河北师范大学外国语学院培训中心,近年来已成功举办了多期外语培训班,各类考前辅导班,过级率高,可信度强,河北省学士学位班过级率居省内首位,连续16年通过率高达99%,享有很高的声誉。 2015年成人本科学士学位英语考试有所变化,为了帮助2015学位外语考试人员顺利通过考试,我院继续举办“河北省成人本科授予学士学位”英语、日语、俄语、法语各种考前辅导,欲报从速!
教       材:师大培训内部教材(根据河北省考试中心规定,河北省学士学位英语考试自2011年下半年以后不再印发专用教材,我中心特聘请河北学位英语考试命题教研组老师编写了一套针对河北学位英语2015年4月26日和11月份考试的专用考试复习教材供广大考生复习备考使用,售价50元,学员可通过银行汇款购书,快递费用自理。
授课教师:河北学位英语考试命题教研组老师
报名热线:0311-67669477;15631137385
课程安排:
类别
班号
课时
学费
开课日期
上课时间
学位
英语
成人本科学士学位英语晚班、周末班
60
800元
上半年:3月21日/22日
下半年:9月19日/20日
晚班:周一三五日晚
7:00-9:00
周末班:周六日下午
2:00-6:00
考试
教材
由我机构特聘河北学位英语
考试命题教研组老师编写
50元
学员可通过银行汇款购书,快递费用自理。
 
更多关于2015学位外语考试内容进入:http://hbwypx.cn/small1-6.html
报名手续:报名时需要学费和报名费10元、身份证复印件一张
石家庄成人学位英语培训班报名及上课地点:
桥西校区:中山西路275号南楼3楼309室(中山西路与维明街交叉口东行50米路北)
咨询电话:0311-67669477、156311137385、67567007、87187553、89830277     QQ:1119298496   1544516239
乘车路线:乘1、6、30、 325、93、夜观光2、夜观光4路到维明中山路口站下车路北即到
网       址:www.hbwypx.cn

20121111学位考试真题
单选:
1. Children who are over-protected by their parents may become __B___.
A) hurt                     B) spoiled                  C) damaged                  D) harmed
2. Having decided to rent a flat, we __A___ contacting all the accommodation agencies in the city.
A) set about            B) set down                 C) set out                     D) set up
3. ___A__ their differences. The couple were developing an obvious and genuine affection for each other.
A) But for              B) For all                    C) Above all                D) Except for
4. The manager spoke highly of such __A___ as loyalty, courage and truthfulness shown by his employees.
A) virtues             B) features                   C) properties                D) characteristics
5. This article __A___ more attention to the problem of cultural interference in foreign language
teaching and learning.
A) calls for              B) applies for                C) cares for                  D) allows for(A)
6. He said in his letter that he would __C___ some photographs but I couldn’t find anything in the envelope.
A) case                     B) double                  C) enclose                     D) nonsense
7. He ___B__ to study harder in the future so that he could have more opportunities to find a better job.
A) resolved               B) resorted               C) requested                D) reserved
8. More than two hundred years ago the United States ___D__ from the British Empire and became an independent country.
A) got off                  B) pulled down           C) dropped off               D) broke away
9. When you fill in the application form, please use your ___C__ address so that we can contact you easily later.
A) traditional             B) plain                      C) permanent                 D) principal
10. There was a knock at the door. It was the second time someone ___A__ me that evening.
A) had interrupted                                   B) to have interrupted
C) to interrupt                                        D) would have interrupted
11. He can’t make himself __B___. His spoken English really needs _____.
A) understand, improving                        B) understood, improving
C) understand, to improve                        D) understood, to improve
12. ___A__ it _____ for your help, I couldn’t have made any progress.
A) Had; not been      B) Should; not been     C) Did; not been            D) Not; been
13. __B___ you know the significance of this economic reform, you should not complain.
A) When                 B) Now that                C) Until                       D) Although
14. __D___ explain the whole matter to him, he still didn’t understand.
   A) Tried as I had to B) Hard I tried to        C) As I tried hard to    D) Hard as I tried to
 
阅读理解
Text 1
Why College Isn’t for Everyone
A person who compares the annual earnings of college and high school graduates would no doubt conclude that higher education is a good investment—the present value of the college earnings premium (the better part of $1 million) seemingly far outdistances college costs, yielding a high rate of return. But for many, attending college is unequivocally not the right decision on purely economic grounds.
First of all, college graduates on average are smarter and have better work habits than high school graduates. Those who graduated from college were better students in high school, for example. Thus, at least a portion of the earnings premium associated with college has nothing to do with college per se, but rather with other traits.
Second, a goodly proportion (more than 40 percent) of those attending four-year colleges full-time fail to graduate, even within six years. At some colleges, the dropout rate is strikingly higher. While college students sometimes still gain marketable skills from partial attendance, others end up taking jobs that are often given to high school graduates, making little more money but having college debts and some lost earnings accrued while unsuccessfully pursing a degree.
Third, not everyone is average. A non-swimmer trying to cross a stream that on average is three feet deep might drown because part of the stream is seven feet in depth. The same kind of thing sometimes happens to college graduates too entranced by statistics on averages. Earnings vary considerably between the graduates of different schools, and within schools, earnings differ a great deal between majors. Accounting, computer science, and engineering majors, for example, almost always make more than those majoring in education, social work, or ethnic studies.
Fourth, the number of new college graduates far exceeds the growth in the number of technical, managerial, and professional jobs where graduates traditionally have gravitated. As a consequence, we have a new phenomenon: underemployed college graduates doing jobs historically performed by those with much less education. We have, for example, more than 100,000 janitors with college degrees, and 16,000 degree-holding parking lot attendants.
Does this mean no one should go to college? Of course not. First of all, college is more than training for a career, and many might benefit from the social and non-purely academic aspects of advanced schooling, even if the rate of return on college as a financial investment is low. Second, high school students with certain attributes are far less likely to drop out of school, and are likely to equal or excel the average statistics.
Students who do well in high school and on college entrance exams are much more likely to graduate. Those going to private schools may pay more in tuition, but they also have lower dropout rates. Those majoring in some subjects, such as education or one of the humanities, can sometimes improve their job situation by double majoring or earning a minor in, say, economics.
As a general rule, I would say graduates in the top quarter of their class at a high-quality high school should go on to a four-year degree program, while those in the bottom quarter of their class at a high school with a mediocre educational reputation should not (opting instead for alternative methods of credentialing and training).
Those in between should consider perhaps doing a two-year program and then transferring to a four-year school. There are, of course, exceptions to this rule, but it is important for us to keep in mind that college is not for everyone.
Passage 2
The rise of multinational corporations (跨国公司), global marketing, new communications technologies, and shrinking cultural differences have led to an unparalleled increase in global public relations or PR.
Surprisingly, since modern PR was largely an American invention, America’s relations is being threatened by PR efforts in other countries. Ten years ago, for example, the world’s top five public relations agencies were American-owned. In 1991, only one was. The British in particular are becoming more sophisticated and creative. A recent survey found that more than half of all British companies include PR as part of their corporate (公司的) planning activities, compared to about one-third of U.S. companies. It may not be long before London replaces New York as the capital of PR.
Why is America lagging behind in the global PR race? First, Americans as a whole tend to be fairly provincial and take more of an interest in local affairs. Knowledge of world geography, for example, has never been strong in this country. Secondly, Americans lag behind their European and Asian counterparts (相对应的人) in knowing a second language. Less than 5 percent of Burson—Marshall’s U.S. employees know two languages. Ogilvy and Mather have about the same percentage. Conversely, some European firms have half or more of their employees fluent in a second language. Finally, people involved in PR abroad tend to keep a closer eye on international affairs. In the financial PR area, for instance, most Americans read the Wall Street Journal. Overseas, their counterparts read the Journal as well as the Financial Times of London and The Economist, publications not often read in this country.
Perhaps the PR industry might take a lesson from Ted Turner of CNN (Cable News Network). Turner recently announced that the word “foreign” would no longer be used on CNN news broadcasts. According to Turner, global communications have made the nations of the world so interdependent that there is no longer any such things as foreign.
1. According to the passage, U.S. leadership in public relations is being threatened because of __D___.
A) an unparalleled increase in the number of public relations companies
B) shrinking cultural differences and new communications technologies
C) the decreasing number of multinational corporations in the U.S.
D) increased efforts of other countries in public relations
2. London could so, on replace New York as the center of PR because __B___.
A) British companies are more ambitious than U.S. companies
B) British companies place more importance on PR than U.S. companies
C) British companies are heavily involved in planning activities
D) four of the world’s top public relations agencies are British-owned
3. The word “provincial” (Line 2, Para. 3) means “__A___”.
A) limited in outlook                                    B) like people from the provinces
C) rigid in thinking        &nbs, p;                              D) interested in world financial affairs
4. We learn from the third paragraph that employees in the American PR industry __C___.
A) speak at least one foreign language fluently
B) are ignorant about world geography
C) are not as sophisticated as their European counterparts
D) enjoy reading a great variety of English business publications
5. What lesson might the PR industry take from Ted Turner of CNN?   A
A) American PR companies should be more internationally-minded.
B) The American PR industry should develop global communications technologies.
C) People working in PR should be more fluent in foreign languages.
D) People involved in PR should avoid using the word “foreign”.
Passage 3
It is easier to negotiate initial salary requirement because once you are inside, the organizational , constraints (约束) influence wage increases. One thing, however, is certain: your, chances of getting the raise you, feel you deserve are less if you don’t at least ask for it. Men tend to ask for more, and they get more, and this holds true with other resources, not just pay increases. Consider Beth’s story:
  I did not get what I wanted when I did not ask for it. We had cubicle (小隔间) offices and window offices. I sat in the cubicles with several male colleagues. One by one they were moved into window offices, while I remained in the cubicles, several males who were hired after me also went to offices. One in particular told me he was next in line for an office and that it had been part of his negotiations for the job. I guess they thought me content to stay in the cubicles since I did not voice my opinion either way.
  It would be nice if we all received automatic pay increases equal to our merit, but “nice” isn’t a quality attributed to most organizations. If you feel you deserve a significant raise in pay, you’ll probably have to ask for it.
  Performance is your best bargaining chip (筹码) when you are seeking a raise. You must be able to demonstrate that you deserve a raise. Timing is also a good bargaining chip. If you can give your boss something he or she needs (a new client or a sizable contract, for example) just before merit pay decisions are being made, you are more likely to get the raise you want.
  Use information as a bargaining chip too. Find out what you are worth on the open market. What will someone else pay for your services?
Go into the negotiations prepared to place your chips on the table at the appropriate time and prepared to use communication style to guide the direction of the interaction.
1. According to the passage, before taking a job, a person should __D___.
 A) demonstrate his capability                         B) give his boss a good impression
C) ask for as much money as he can                D) ask for the salary he hopes to get
2. What can be inferred from Beth’s story?   B
 A) Prejudice against women still exists in some organizations.
 B) If people want what they deserve, they have to ask for it.
 C) People should not be content with what they have got.
 D) People should be careful when negotiating for a job.
3. We can learn from the passage that __A___.
 A) unfairness exists in salary increases
 B) most people are overworked and underpaid
 C) one should avoid overstating one’s performance
 D) most organizations give their staff automatic pay raises
4. To get a pay raise, a person should __D___.
 A) advertise himself on the job market  
 B) persuade his boss to sign a long-term contract
 C) try to get inside information about the organization
 D) do something to impress his boss just before merit pay decisions
5. To be successful in negotiations, one must __C___.
 A) meet his boss at the appropriate time
 B) arrive at the negotiation table punctually
 C) be good at influencing the outcome of the interaction
 D) be familiar with what the boss likes and dislikes
 
课外(1991年四级真题)
President Coolidge’s statement, “The business of America is business,” still points to an important truth today-that business institutions have more prestige(威望)in American society than any other kind of organization, including the government. Why do business institutions posses this great prestige?
One reason is that Americans view business as being more firmly based on the ideal of competition than other institutions in society. Since competition is seen as the major source of progress and prosperity by most Americans, competitive business institutions are respected. Competition is not only good in itself, it is the means by which other basic American values such as individual freedom, equality of opportunity, and hard work are protected.
Competition protects the freedom of the individual by ensuring that there is no monopoly(垄断)of power. In contrast to one, all-powerful government, many businesses compete against each other for profits. Theoretically, if one business tries to take unfair advantage of its customers, it will lose to competing business which treats its customers m, ore fairly. Where many businesses compete for the customers’ dollar, they cannot afford to treat them like inferiors or slaves.
A contrast is often made between business, which is competitive, and government, which si a monopoly. Because business is competitive, many Americans believe that it is more supportive of freedom than government, even though government leaders are elected by the people and business leaders are not. Many Americans believe, then, that competition is as important, or even more important, that democracy in preserving freedom.
Competition in business is also believed to strengthen the ideal of equality of opportunity. Competition is seen as an open and fair race where success goes to the swiftest person regardless of his or her social class background. Competitive success is commonly seen as the American alternative to social rank based on family background. Business is therefore viewed as an expression of the idea of equality of opportunity rather than the aristocratic(贵族的)idea of inherited privilege.
26. The statement “The business of America is business” probably means “___C_____”.
A) The business institutions in America are concerned with commerce
B) Business problems are of great importance to the American government
C) Business is of primary concern to Americans
D) America is a great power in world business
27. Americans believe that they can realize their personal values only ____D____.
A) when given equality of opportunity
B) through doing business
C) by protecting their individual freedom
D) by way of competition
28. Who can benefit from business competition? B
A) Honest businessmen.
B) Both businessmen and their customers.
C) People with ideals of equality and freedom.
D) Both business institutions and government.
29. Government is believed to differ strikingly from business in that government is characterized by _____A___.
A) its absolute control of power
B) its function in preserving personal freedom
C) its role in protecting basic American values
D) its democratic way of exercising leadership
30. It can be inferred from the passage that the author believes ____B_____.
A) Americans are more ambitious than people in other countries
B) in many countries success often depends on one’s social status
C) American businesses are more democratic than those in other countries
D) businesses in other countries are not as competitive as those in America
 
完型
 
The United States is well-known for its network of major highways designed to help a driver get from one place to another in the shortest possible time. (1)_____ these wide modern roads are generally (2)_____ and well maintained, with (3)_____ sharp curves and many straight (4)_____, a direct route is not always the most (5)_____ one. Large highways often pass (6)_____ scenic areas and interesting small towns. Furthermore, these highways generally (7)_____ large urban centers which means that they become crowded with (8)_____ traffic during rush hours, (9)_____ the “fast, direct” way becomes a very slow route.
However, there is (10)_____ always another route to take (11)_____ you are not in a hurry. Not far from the (12)_____ new “superhighways”, there are often older, (13)_____ heavily traveled roads which go through the countryside. (14)_____ of these are good two-lane (双车道) roads; others are uneven roads (15)_____ through the country. These secondary routes may go up steep slopes, along high (16)_____, or down frightening hillsides to towns (17)_____ in deep valleys. Through these less direct routes, longer and slower, they generally go to places (18)_____ the air is clean and the scenery (风景) is beautiful, and the driver may have a (19)_____ to get a fresh, clean (20)_____ of the world.
  
1. A) Although              B) Because                 C) Since                       D) Therefore
2. A) stable                   B) splendid                C) smooth                     D) complicated
3. A) little                     B) few                       C) much                       D) many
4. A) selections              B) separations            C) series                       D) sections
5. A) terrible                 B) possible                 C) enjoyable                 D) profitable
6. A) to                        B) into                      C) over                         D) by
7. A) lead                     B) connect                 C) collect                      D) communicate
8. A) large                    B) fast                       C) light                        D) heavy
9. A) when                    B) for                        C) but                          D) that
10. A) yet                     B) still                       C) almost                      D) quite
11. A) unless                 B) if                          C) as                            D) since
12. A) relatively            B) regularly               C) respectively              D) reasonably
13. A) and                    B) less                       C) more                        D) or
14. A) All                     B) Several                 C) Lots                         D) or
15. A) driving               B) crossing                C) curving                    D) traveling
16. A) rocks                  B) cliffs                     C) roads                       D) paths
17. A) lying                  B) laying                   C) laid                          D) lied
18. A) there                  B) when                    C) which                      D) where
19. A) space                  B) period                   C) chance                     D) spot
20. A) view                   B) variety                  C) visit                         D) virtue
 
 
汉译英:
16. 当他还是一个孩子的时候,总是问一些问题并试验一些新的想法。无论多么艰难,他总是试验各种不同的想法,直到发明出他想要的东西。
 
When he was a kid, he always asked a few questions and tested some new ideas. No matter how hard,  he never gave up. He was always trying a variety of ideas, until he invented  what he wanted.
 
 
19. 这些正是我买房子的理由。在郊区,我与大自然是如此贴近。我呼吸的是新鲜的空气,吃的是新鲜的水果蔬菜。
 
These are the very reasons that make me buy this house. In the country, I feel so close to the nature .I breathe fresh air, eat fresh fruit and vegetables.
 
作文:
1           My Favorite Forms of Recreation/Entertainment  我最喜欢的娱乐方式
(1)     平时娱乐方式是什么 
(2)     最喜爱的休闲娱乐方式有哪些,有何作用
 
2009年河北学位英语考试真题
 
一.   选择题(50个小题,每个0.5分,共25分)
1.       The bridge was named ___ the hero who gave his wife for the cause of the people.
A  after   B  with   C  by   D  from
2.       Do you have anything ___
A  with which to treat our guests.         B  to treat our guests with it.
C  which to treat our guests with.         D  treating our guests.
3.       All the key words in the article are printed in ___ type so as to attract reader’s attention.
A  dark       B  dense     C  black     D  bold 
4.       The patient ___ having nothing but apple juice for the whole of next week. 
A  will have been having            B  will be having      
C  will have had                  D  will be had
5.       It was such a grand view that it ___ strong emotion in us sight-seers.
A  rose         B  roused      C  arose        D  raised
6.       ___  no mistake, you must recheck the results got from the experiment.
A  There is      B  There being    C  For there to be   D  Being
7.       It was such a solemn occasion that not even a child ___ a sound.
A  delivered     B  uttered        C  voiced     D  spoke
8.       Her last year's trousers are now outgrown and need ___ a little.
A  lengthening    B  to lengthen    C  lengthened    D  to be lengthening
9.       After three hours of heated debate ,the ___ bill was passed by a narrow majority.
A  virtual         B  universal       C  controversial    D  substantial
10.   Jane was scolded by the director because she left the office with the door ___.
A  unlocked       B  unlocking       C  not locking      D  not being locked
11.   With the introduction of ___ technology, information flows faster than it ever did.
A  involved        B  complicated     C  sophisticated    D  complex
12.   One ___ be too hardworking in learning a foreign language, as he thinks it worth learning.
A  mustn’t         B  needn’t         C  shouldn’t      D  can’t
13.   Every attention must be paid to him, lest he ___ that he is inferior to any other guest.
A  felt          B  feel             C  would feel       D  feels
14.   In general, the amount that a student spends for housing should be held to one-fifth the total ___for living expenses.
A  acceptable     B  available         C  advisable        D  applicable
15.   The people at the party were worried about Janet because no one was aware ___ where she had gone.
A  of the place     B  of where         C  that where       D  which place
16.   Universal peace would be ___ to all mankind.
A  beneficia        B  valid            C  advisable       D  worthy
17.   Just because he is a highly successful student with a brilliant academic record, it does not follow _________he will never commit a crime.
A  that            B  which            C  when         D  whether
18.   Silver is the best conductor of electricity, copper______ it closely.
A  followed         B  following          C  to follow       D  being followed
19.   In my opinion, he’s________ imaginative of all the contemporary poets.
A  quite the most     B  by far the most    C  very the most    D  rather the most
20.   Doing your homework is a sure way to improve your test scores, and this is especially true _______it comes to classroom tests.
A  when          B  since           C  before          D  after
21.   The big waves might have drowned the child ______  fast to the lifeboat.
A  if he didn’t hold                     B  didn’t he hold    
C  had he held not                     D  had he not held
22.   Ruth has gone back to California ______. She will not return to the East.
A  for long        B  before long       C  ever since      D for good
23.   The newspaper uncovered a sex ______ involving several government officials.
A  shame         B  conviction        C  rumor        D  scandal
24.   Not long ago, a government official whom I know very well was ______ a bribery.
A  related to      B  involved in         C  included in     D  subjected to
25.   The insurance company paid him $10,000 in ______ after his accident.
A  installment      B  compensation      C  substitution     D  commitment
26.   He felt ______ to work for human rights and progress.
A  it his duty        B  his duty          C  that is a duty     D  that is his duty
27.   How to dispose ______ the nuclear waste is a pressing problem for scientists and politicians alike.
A  of        B  with        C  through       D  behind
28.   The size of the audiences,______ I had expected during the meeting on last Thursday.
A  that        B  which          C  whom        D  as
29.   Making a suggestion is one thing while putting it to practice is quite______.
A  other       B  the different       C  the other      D  another
30.   The pfotographs of Mars taken by satellite are ____ taken from the earth.
A  clearest than those        B  clearer than that      C  much clear than those
D  much clearer than those
31.   I’m awfully sorry, but I had no alternative. I simply __what I did.
A  ought to have done    B  have to do        C  had to do     D  must have done
 
二.   阅读理解(6个阅读理解,30个小题,每小题1.5分,共45分)
Not all memories are sweet. Some people spend all their lives trying to forget bad experiences. Violence and traffic accidents can leave people with terrible physical and emotional scars. Often they relive(重新体验) these experiences in nightmares (噩梦).
Now American researchers think they are close to developing a pill, which will help people forget bad memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce, or possibly erase (抹去), the effect of painful memories.
In November, experts tested a drug on people in the US and France. The drug stops the body releasing (释放) chemicals that fix memories in the brain. So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are erased.
The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it. Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers’ troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories. “Some memories can ruin people’s lives. They come back to you when you don’t want to have them in a daydream or nightmare. They usually come with very painful emotions,” said Roger Pitman, a professor of psychiatry (精神病学) at Harvard Medical School. “This could relieve a lot of that suffering.”
But those who are against the research say that changing memories is very dangerous because memories give us our identity (特质). They also help us all avoid the mistakes of the past. “All of us can think of bad events in our lives that were horrible at the time but make us who we are. I’m not sure we’d want to wipe those memories out,” said Rebecca Dresser, a medical ethicist (伦理学家). Some people fear that although the drug would first be used in only very serious cases, it would become more and more common. “People always have the ability to misuse science,” said Joseph LeDoux, a New York University memory researcher. “All we want to do is help people have better control of memories.”
1. The passage is mainly about _____.
   A a new medical invention
   B a new research on memories
   C a way of erasing painful memories
   D an argument about the research on the pill
  2. The drug tested on people can ____.
   A cause the brain to fix memories
   B stop people remembering their experiences
   C prevent body producing certain chemicals
   D wipe out the emotional effects of memories
  3. We can infer fro, , , , , , , , , , , , , , , m the passage that_____.
   A people doubt the effects of the pills
   B the pill will stop people’s bad experiences
   C taking the pill will do harm to people’s health
   D the pill has probably been produced in America
  4. Which of the following does Rebecca Dresser agree with?
   A Some memories can ruin people’s lives.
   B People want to get rid of bad memories.
   C Experiencing bad events makes us different from others.
   D The pill will reduce people’s sufferings from bad memories.
  5. The word “scars” in Paragraph One is close in meaning to ____.
   A good stories
   B pains
   C experiences
       D memories
理解2
On average, American kids aged 3 to 12 spent 29 hours a week in school, eight hours more than they did in 1981. They also did more household work and participated in more of such organized activities as soccer and ballet (芭蕾舞). Involvement in sports, in particular, rose almost 50% from 1981 to 1997: boys now spend an average of four hours a week playing sports; girls log hall that time. All in all, however, children's leisure time dropped from 40% of the day in 1981 to 25%.
"Children are affected by the same time crunch (危机) that affects their parents," says Sandra Hofferth, who headed the recent study of children's timetable. A chief reason, she says, is that more mothers are working outside the home. (Nevertheless, children in both double-income and "male breadwinner" households spent comparable amounts of time interacting with their parents: 19 hours and 22 hours respectively. In contrast, children spent only 9 hours with their single mothers.)
All work and no play could make for some very messed-up kids. "Play is the most powerful way a child explores the world and learns about himself," says T. Berry Brazelton, professor at Harvard Medical School. Unstructured play encourages independent thinking and allows the young to negotiate their relationships with their peers, but kids aged 3 to 12 spent only 12 hours a week engaging in it.
The children sampled spent a quarter of their rapidly decreasing "free time" watching television. But that, believe it or not, was one of the findings parents might regard as good news. If they're spending less time in front of the TV set, however, kids aren't replacing it with reading. Despite efforts to get kids more interested in books, the children spent just over an hour a week reading. Let's face it, who's got the time
1. By mentioning "the same time crunch" (Line 1, Para. 2) Sandra Hofferth means _______.
A) children have little time to play with their parents
B) children are not taken good care of by their working parents
C) both parents and children suffer from lack of leisure time
D) both parents and children have trouble managing their time
2. According to the author, the reason given by Sandra Hofferth for the time crunch is _______.
A) quite convincing B) partially true
C) totally groundless D) rather confusing
3. According to the author, a child develops better if _______.
A) he has plenty of time reading and studying
B) he is left to play with his peers in his own way
C) he has more time participating in school activities
D) he is free to interact with his working parents
4. The author is concerned about the fact that American kids _______.
A) are engaged in more and more structured activities
B) are increasingly neglected by their working mothers
C) are spending more and more time watching TV
D) are involved less and less in household work
5. We can infer from the passage that _______.
A) extracurricular activities promote children's intelligence
B) most children will turn to reading with TV sets switched off
C) efforts to get kids interested in reading have been fruitful
D) most parents believe reading to be beneficial to children
 
The chant of "digital, digital, digital" continues to grow in volume worldwide. Digital cameras, digital video camcorders (摄像放像机), video CD Players, DVD, cellular phones, and a host of computer peripherals (外围设备) are moving the trend along at a breathtaking rate. For the average person, it may seem like a remote and puzzling phenomenon meant only for the technologically adept.
Virtually every aspect of our lives could be affected by the digital revolution. Here is a hypothetical scenario (设想) to show the possibilities: A real estate agent in Seattle uses a digital still camera to take some pictures of a house she's trying to sell. She transfers them to her computer, digitally retouches and enhances them, and posts them on her company's Internet Web site. In Singapore, a buyer sees the pictures and asks via electronic mail for more information. The agent replies via e-mail and attaches the text and a digital video clip to her message. Later the buyer flies to Seattle, inspects the property, and seals the deal.
One of the biggest marketing surprises of the  digital still camera.  Once prohibitively expensive, these cameras have radically dropped  in price while gaining in resolution (分辨率) and other features.  Although they often resemble traditional cameras, they don't use  film. Instead, they store images on either a small removable memory card or on the memory chip inside the camera.
The beauty of digital photography is that while you'll spend  relatively more for a digital camera, you'll save a lot on film processing costs, because there aren't any. You can also discard digital pictures and keep shooting. Better yet, you can use software to enhance or alter the image. In quality, the images consumer-level digital cameras produce do not compare to ones you'd get from a 35mm  camera. For the most part, though, digital photos are meant to be viewed on a , and so their resolution is more than acceptable. In a word where the speed at which you distribute information often means the difference between success and failure, and immediacy supersedes  quality in importance, many people are finding a sue for digitalcamera.
1. From the first paragraph we know the average person thinks _____.
A. the digital age is far away
B. digital is too complicated for him
C. digital age is dreadful
D. both A and B
2. In the second paragraph the writer used an example to show that_____.
A. any real estate agent should use digital still camera
B. digital still camera should be used together with Internet Web
C. digital age is gaining momentum
D. house dealing can be made easier
3.The word “discard” (para.4) probably means ___
A.delete
B. store
C. alter
D. move
4. All the following are the advantages of digital still camera EXCEPT _____.
A. no need of film
B. easy to carry
C. the image can be changed
D. high resolution
5. Which of the following beset summarize the article?
A. New Digital Age of Interactivity.
B. Digital Still Camera.
C. One Application of Computer.
D. Goodbye Analog, Hello Digital.
 
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some way does not live up to the manufacturer’s claim for it, the first step is to present the warranty (保单), or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction.
 A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the “higher up” the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumer’s favor, assuming he or she has a just claim.
 Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.
 Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can demonstrate what is wrong with the item in questions. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example, “The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear” is better than “This stereo does not work.”
 The store manager may advise the consumer to write to the manufacturer. If so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and as firmly as possible. But if a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or public organization responsible for protecting consumers’ rights.
1. When a consumer finds that his purchase has a fault in it, the first thing he should do is to ________
  A) complain personally to the manager
  B) threaten to take the matter to court
  C) write a firm letter of complaint to the store of purchase
  D) show some written proof of the purchase to the store
  2. If a consumer wants a quick settlement of his problem, it's better to complain to ________.
  A) a shop assistant
  B) the manufacturer
  C) the store manager
  D) a public organization
  3. The most effective complaint can be made by _________.
  A) showing the faulty item to the manufacturer
  B) explaining exactly what is wrong with the item
  C) saying firmly that the item is of poor quality
  D) asking politely to change the item
  4. The phrase "live up to"(Para. 1, Line 2) in the context means ________.
  A) meet the standard of
  B) realize the purpose of
  C) fulfill the demands of
  D) keep the promise of
  5. The passage tells us _________.
  A) how to settle a consumer' s complaint about a faulty item
  B) how to make an effective complaint about a faulty item
  C) how to avoid buying a faulty item
  D) how to deal with complaints from customers
 
Martial arts have never been more popular. Hollywood action blockbusters featuring acrobatic fight scenes like The Matrix and Charlie’s Angels have been hugely successful, and the popularity of martial arts films from Hong Kong, China and Taiwan have turned actors like Jet Li and Jackie Chan into international superstars. While the closest that many martial arts enthusiasts get to a dojo is playing Mortal Kombat and Street Fighter in front of a TV screen in their living room, others are keen to hit the mats and have a go at martial arts themselves.
From the graceful, dance like moves of t’ai chi and capoeira to the explosive fighting styles of kung fu and karate, there is a martial art to suit every taste. Rock stars to bus conductors, vicars to politicians - people of all ages and from all walks of life are discovering the physical and mental benefits of practising a martial art.
Music在音乐方面
Rock stars have often used martial arts to spice up their live performances. Elvis, who was a karate black belt, entertained his fans on stage with his karate kicking antics, and Madonna’s recent tour features dance routines heavily influenced by martial arts. Jean Jacques Burnel, the French bass player in British punk band The Stranglers, shared Elvis’ love for karate and often demonstrated his skill to fans. Unfortunately, however, his enthusiasm sometimes got the better of him – in the punk era he was well known for using karate to intimidate rival bands and music journalists.
Health在健康方面
Many doctors have realised that practising martial arts can replace drug therapy for patients suffering from psychological conditions. The more aggressive styles such as kendo and kick-boxing appear to help people with problems such as depression, while the softer disciplines of aikido and t’ai chi can help people who are anxious or under a lot of stress.
Politics在政治方面
There can’t be many jobs more stressful than being a politician. American president Theodore Roosevelt was perhaps the first head of state to be associated with martial arts – he became fascinated by judo after watching a demonstration by a Japanese teacher at the White House, and was the first American to get a judo brown belt. Vladimir Putin, Russian president and ex-KGB official, holds an advanced rank in judo, and has won both junior and senior tournaments in Russia. Ryutaro Hashimoto, the prime minister of Japan from 1996 to 1998, has been practising kendo since he was a child, and reached a very high level in the sport. In kendo “the way of the sword”, opponents wear heavy armour and masks, and try to hit each other with bamboo swords. Hashimoto’s speeches as prime minister were peppered with phrases comparing politics to samurai battles, he once famously said, ” If you don’t pay attention to your rival you get hit on the head,” when talking about a Japanese trade agreement with the US
Difficult jobs在困难工作面前
Of course martial arts were originally developed as effective ways of attacking or defending yourself against enemies. It comes as no surprise that soldiers and police forces around the world are trained in fighting arts, but people in other jobs who may often face difficult situations can also benefit from a knowledge of martial arts. Vicars in London have been trained in tae kwon do, a Korean form of karate, after a survey showing that they were at high risk of attack. Taxi drivers in Birmingham have also been offered courses in self-defense, and female bus conductors in Hyderabad in southern India learn shotokan karate to help them protect themselves from sexual harassment. Officers whose job is to hand out fines to people caught littering in Hong Kong are now given training in aikido, a Japanese martial art which can help to calm people down, after a series of attacks by angry law breakers.
So, perhaps it’s time to turn off the video, put down the joystick, and head off to your local sports centre to uncover the joys of martial arts for yourself.
 
 
Perhaps the most ironic aspect of the struggle for survival is how easily organisms can be harmed by that which they desire. The trout is caught by the fisherman's lure, the mouse by cheese, and man by the world's most popular leisure pastime, television.1
Most people admit to having a love-hate relationship with it (the TV). They complain about the 'boob tube' and 'couch potatoes', then they settle into their sofas and grab the remote control.
The amount of time people spend watching television is astonishing. According to a research, on average, American adults spend four hours a day in front of the TV ? fully half of their leisure time. Over a lifetime, that's more than nine years. Yet, we love to complain that we don't have time for the things we really want to do.
There are two reasons we end up watching more TV than we know we should. People think they need it and it's easy. We usually don't realize how many hours we're watching television. Since it's a passive activity, with feelings of lowered alertness continuing even after the set is off, watchers typically find their energy and concentration are low. Inertia sets in.3 Hence, there is no motivation to get up and do something else once you're planted4 on the couch.
When you think about other activities ( sleep, playing with your kids, hobbies) that you're giving up by watching television, it can be an eye-opener5.
Don't make it easy to be a potato.6 Instead of being a passive watcher, Julie Morgenstern, the author of Time Management from the Inside Out, advises a more proactive7 approach. "Fill your time with things you cherish," she says. "You should have a plan in place for your time and don't watch beyond what you've planned. When your show is over, turn the TV off."
There are also ways to make TV watching harder. Most people arrange their living room furniture around the TV. But you may try to put the TV away in a cabinet, a back room, or the basement.8 Then arrange your couches and chairs for conversation and reading. If your TV is too big to move, you can remove the batteries from your remote so that channel surfing must be done manually.9
Keep a list of alternate activities taped to the TV as a reminder.10 The TV-Turnoff website lists screen-free suggestions11 like starting a garden, looking at the stars, or going to a bookstore as options.
Benefits of less TV will be obvious, if you try life without TV for a week or less and see how you feel. Every spring during TV-Turnoff Week (April 21-27, 2003) thousands of people give this a try and often find they prefer watching less. The first few days can be rough, but, after that initial period, people find freedom.12 They get more things done and that makes them happier.
You may see TV watching as a way to decompress13 after your day. Since studies have shown that watching television doesn't lower your stress level, and in fact may increase it, you're better off trying other activities. Could you do something that is more relaxing like yoga14, reading, or listening to music?
My husband and I do own a TV, and I'm working on being more aware of my viewing habits.15 Now, before I pick up the remote, I ask myself, "Is this what I really want to be doing?" Often I come up with better options and the ON button doesn't get pushed. After all, I doubt on my deathbed I'll regret that I didn't watch more TV.
 
三.   完型填空(20个空,每空0.5分,共10分)
 
Throughout history man has had to accept the fact that all living things must die, but people now live longer than they used to. Yet, all 1.l_____ things still show the effect of aging, which will eventually 2._____ death. The body and the 3. _____,they do not function as well as they 4. _____ in childhood and adolescence. The body provides less 5. _____ against disease and is more prone 6. _____ accident.
A number of related causes may 7. _____ to aging. Some cells of the body have a 8. _____ long life, but they are not 9. _____ when they die and. As a person age,10. _____ of brain cells and muscle cells decreases. Other body cells die and  are replaced by new cells. In an aging person the 11. _____ cells may not be as viable or as capable 12. _____growth as those of a young person.
Another factor in aging may be changes within the cells 13. _____. some of the protein chemicals in cells 14. _____known to change 15. _____ age and become less elastic. This is why the skin of old people wrinkles and hangs loose. This is also the reason old people shrink in 16. _____. there may be other more important chemical changes in the cells. Some complex cell chemicals, 17, _____ DNA and RNA, store and 18. _____ information that the cells need. Aging may 19. _____ this process and change the information carrying molecules 20. _____ they do not transmit the information as well.
 
1. A) living  B) alive    C) lively     D)lovely  
2. A)result in        B) result from          C) end in       D)conclude
3. A) hands         B) brains         C) organs            D)legs 
4. A)made       B)did      C) grew       D) had  
5. A) prevention   B) protection         C) strength       D) vitamin   
6. A)of        B)to           C)with         D)at
7. A) contribute  B) compare           C) strength          D)be drown 
8. A)fairly         B) much         C) fair         D) fare
9. A)repeated         B)replied            C)replaced        D)rearranged   
10. A)the amount      B) any amount    C) the number   D)a number  
11. A)remaining    B) other        C)old         D) new  
12. A)of      B)to          C)with         D)for 
13. A)themselves     B)itself         C)by themselves       D)of themselves
14. A)is        B)are            C)was             D)were  
15. A)with    B)within         C)for        D)on  
16. A)height      B)high           C)heighten          D)higher  
17. A)as such      B)as that        C)as though       D)such as 
18. A)pass on  B)pass by          C)pass into       D)pass off  
19. A)cancel   B)affect         C)influence    D) damage  
20. A)so that       B)providing that       C)in case        D)if
 
翻译:
1.The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce, or possibly erase (抹去), the effect of painful memories.
2.Rock stars to bus conductors, vicars(教区牧师)to politicians---people of all ages and from all walks of life are discovering the physical and mental benefits of practicing a martial art.
3.Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a better. 
4.Unstructured play encourages independent thinking and allows the young to negotiate their relationships with their peers, but kids aged 3 to 12 spent only 12 hours a week engaging in it.
5.Since it's a passive activity, with feelings of lowered alertness continuing even after the set is off, watchers typically find their energy and concentration are low. Hence, there is no motivation to get up and do something else once you're planted on the counch.
6.In a world where the speed at which you distribute information often means the difference between success and failure, and immediacy supersedes quality in importance, many people are finding a sue for digital camera.
 
五.作文(20分)
Face To Face Communication
1.现在人与人之间的交流方式很多(信件,MAIL,MSN,手机等等)
2.各种交流方式的优点与缺点
3.你喜欢哪种交流方式
答案:1-5 aadbb   6-10 cbaca   11-15 cdbbb  16-20 aabba  21-25 dddbd  26-30 aaddd  31 c
阅读:1-5  dcdcb    6-10  cbbad    11-15 dcaba   16-20  dcbab  21-30(没有问题)
完形填空:1-5   aacbb   6-10  baacc      11-15  daaba     16-20  adaba
翻译:
1.       他们希望这种药物能减少,或者可能消除不好的记忆带来的影响。
2.       从摇滚明星到汽车售票员,从牧师到政客,不同年龄、不同阶层的人们正在意识到练习武术给他们带来的身心两方面的好处。
3.       无论何时,消费者应尽可能当面投诉,如果无法去买东西的那个地方,也可致电或写信投诉。
4.       非结构化发挥鼓励独立思考,让年轻的谈判与同行的关系,但孩子3岁到12只花了12小时,从事IT一个星期。
5.       由于看电视是一种消极的活动,所以观看的人通常会感到精力和注意力都有所下降,甚至在关掉电视之后,慵懒的感觉仍会持续。因此一旦你陷进沙发里,就无心站起来做别的事情。
6.       在当今世界,发布信息的速度就决定了是成功还是失败,即时性比质量更为重要,许多人开始求助于数码相机。
 
作文:Face-to-face vs. Other Types of Communication
When deciding between face-to-face communication and other types, such as e-mail and telephone calls, the kind of communication one thinks is better depends on the definition of “better”. Face-to-face communication is usually the most effective form because there is the least chance for a misunderstanding to occur. On the other hand, letters, e-mail, and telephone calls are more efficient means of communication. In my opinion, the latter type of communication is better because efficiency is becoming increasingly important in the workplace.
There are times when information must be communicated with exactness, and at such times a face-to-face conversation would be better. However, this is not always necessary or feasible. Many times we have to communicate with people who are far away. Traveling to meet them would be both prohibitively expensive and take a great deal of time. In these cases other forms of communication, especially electronic communication, are more appropriate. In addition, letters and e-mail allow us to have a record of the communication. This can be referred back to later should any dispute arise. Finally, these are types of communication that allow us to send messages when it is convenient. We do not have to match the schedule of another person.
  In conclusion, letters, e-mail, and telephone calls are more efficient means of communication than a face-to-face conversation. They allow us to save both time and money. In today’s world I think these are very important factors to consider. Therefore, I believe that these forms of communication are better.

  2010516日河北省学位英语考试试题

一、语法词汇(50个小题,每个0.5分,共25分)

1.       Most broadcasters maintain that TV has been unfairly criticized and argue that the power of the medium is _____

A  granted     B,   implied   C  exaggerated   D  remedied

2.        Geologists use artificial earth shocks _____ petroleum.

A  the search for   B  and search for   C  in their search for   D  to be search for

3.       Some of his suggestions have been adopted but others have been turned _____ as the are quite impracticable.

A  away    B  down    C  out   D  back 

4.       We  _____ paying you a visit but the bad weather prevented us from doing so.

A  had thought of   B  have thought of   C were thinking of   D  thought of

5.       Although the cyclist was unhurt, his bicycle was _____ between the lorry and the wall.

A  crushed   B  clapped   C  split   D  cracked 

6.       Having missed the last bus, Bob had no alternative _____ a taxi home though he did not like the idea.

A  to take   B  but take   C  but to take   D  but  taking

7.       Mr.Johnson preferred _____ heavier work to do.

A  to be given   B  to be giving   C  to have given  D  having given

8.       Although these people knew that their boss was in a difficult situation, they were still _____ by him.

A  sticking to   B  sticking with   C  sticking on   D  sticking  by

9.       Wouldn't it be wise to _____ the possibility of rain before planning the garden party?

A  check in   B  check through    C  check out   D  check  on

10.   We were surprised at _____ the exam.

A  his not passing   B  his passing not   C  him not pass   D  him not to pass

11.   How can you best _____ habits of the English language?

A  civilize   B  evolve   C  cultivate   D  train

12.   _____ the financial means to remain independent, Thomas Edison was compelled to seek employment as a night telegraph operator.

A  deprived of   B  he was deprived of   C  that he was deprived of   D  although he was deprived of

13.   The old buildings blend with the new ones in perfect _____ so a walk along Nanking Road is an enjoyable discovery.

A  control   B  order   C  harmony   D  action 

14.   The alarm clock didn’t ring his morning, You _____ it last night.

A  need to have forgotten to wind    B  may have forgotten winding  C  ought to have forgotten to wide   D  must have forgotten to wind 

15.   Most people who travel in the course of their work are given traveling _____

A  in come   B  allowances   C  pay   D  wages

16.   If only we _____ as we were told! This would never have happened.

A  would do   B  had done   C  do   D  did

17.   No effective _____ has been found for this fatal disease which claims thousands of lives each year.

A  settlement   B  method   C  remedy   D  prescription

18.   By success I don’t mean _____ usually thought of when that word is used.

A  what is   B  that we   C  as you    D  all is 

19.   The court considers a financial _____ to be an appropriate way of punishing him.

A  option   B  duty   C  obligation   D  penalty 

20.   I’m pleased with what you have given me and _____ you have told me.

A  that   B  all that   C all what   D  which

21.   The reason _____ he rejected our plan is that he had no faith in us.

A  which   B  that   C  why   D  because 

22.   What I hate most is making a great _____ about such a simple matter.

A  confusion   B  initiative    C  fuss    D  bark 

23.   I had just started back for the house to change my clothes _____ I heard voices.

A   as   B  when   C  after   D  while 

24.   It is almost impossible for me to meet her _____ she really comes to see me.

A  for fear that   B  lest   C  unless   D  provided that

25.   Three days after the trial the prisoner was _____ secretly, and the body was buried under a tree inside the prison.

A  murdered   B  convicted   C  executed   D  punished

26.   He said he had _____ the performance of the new model and was surprised at what he had seen then.

A  endeavored   B  demonstrated   C  witnessed   D  judged

27.   Lastly, what are the special responsibilities, _____, of the scientists toward the community?

A  if is there any   B  is there any   C  if any   D  if any is

28.   Frankfurt, Germany, is one of the most _____ populated regions of Western Europe.

A  densely   B  vastly   C  enormously   D  largely

29.   The total number of articles published on cancer _____amazing.

A  are   B  is   C  have been   D  be

30.   There would be about 10 million other planets in the universe that could physically _____ the earth.

A  resemble   B  disguise   C  imitate   D  assume

31.   Some creatures, for example, lizards,can _____ lost parts of their bodies, but we human beings can not.

A  produce   B  reflection   C  response  D  reproduction

32.   Silver is the best conductor of electricity, copper _____ it closely.

A  A. followed   B. following    C. to follow   D. is following

33.  The price of beer _____ from 50 cents to $4 per liter during the summer season

 A. altered     B. differed        C. ranged       D. separated

二、阅读理解(6个阅读理解,30个小题,每小题1.5分,共45.有下划线的部分是需要翻译的

Good sense is the most equitable distributed (divide) thing in the world , for each man con, siders himself so well provided with it that even those who are most difficult , to satisfy in everything else do, not usually wish to have more of it than they have already. It is not likely that everyone is mistaken in this; it shows, rather, that the ability to judge rightly and separate the true from the false, which is essentially what is called good sense or reason (很强的判断力), is by nature (生来)equal in all men, and thus that our opinions differ not because some men are better endowed with(获得的判断力)reason than others, but only because we direct our thoughts along different paths, and do not consider the same things, for it is not enough to have a good mind: what is most important is to apply it rightly. The greatest souls are capable of the greatest vices; and those who walk very slowly can advance much further, if they always keep to the direct road, than those who run and go astray (误入迷途).

For my part, I have never presumed my mind to be more perfect than average in any way; I have, in fact, often wished that my thoughts were as quick, or my imagination as precise and distinct, or my memory as capacious or prompt, as those of some other men.

And I know of no other qualities than these which make for the perfection of the mind; for as to reason, or good sense, inasmuch as it alone makes us men and distinguishes us from the beasts(animals), I am quite willing to believe that is whole and entire in each of us, and to follow in the common opinion of the philosophers who say that there are differences of more or less only among the accidents, and not among the forms, or natures, of the individuals of a single species.

 

 1According to the author, the three elements that comprise the perfect mind are ____

A.Tenacity(固执)of thought, capacious memory, quickness of mind

B.precise imagination, tenacity of memory, quickness of thought

C.quickness of wit, ease of conscience, quickness of thought

D.promptness of memory, distinctness of imagination, quickness of thought

2The basic idea of the first paragraph may be stated as follows: _____

A.all persons have an equal portion of good will when they are born

B.great souls are capable of great evil

C. good sense, in terms of its distribution among persons, may be called common sense

D.good sense is the mark of the truly good person

 3About himself, the author states that _____

A.he had always sensed his mental superiority over most persons

B.his awareness of his mental superiority over other was something that grew slowly, with experience

C.he actually regards his own mental faculties as inferior in many ways to those of the great majority of persons.

D.he has never had the feeling that his mind was more perfect than average in any way

 4The author claims that what sets human beings apart from beasts is _____.

A.a sense of organization combines with the ability to create

B.the ability to adapt to the surroundings

C.a sense of reason coupled with a strong sense of practicality

D.a sense or reason

 5According to the author the ability to distinguish between the true and the false is ____.

A.endowed by nature to all creatures

B.endowed in equal measure to all people

C.more heavily present in some people that in others

D. an unnatural, cultivated trait in all people

2  Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some are pets and offer him companionshi some give protection and some do hard work which man cannot do for himself. Dogs which serve man in all three capacities are found in various breeds in all countries of the world. The Husky can live in the cold polar regions and the Saluki is at home in the hottest parts of Central Africa. The inhabitants of certain countries are dependent for their very lives on the camel. In the West Indies the little donkey strong and sure-footed carrying heavy loads even in mountainous places is a familiar sight.

Trained and tamed for many generations domestic animals are not accustomed to roaming(到处走动) in search of food and shelter. They look to their masters to provide for their needs and as long as these are supplied they are content to do what their masters require.

All domestic animals need proper food. It must be suitable for them sufficient in quantity fresh and clean. Some people feed a pet dog or cat on odds and ends of table scraps and then wonder why the animal seems listless(倦怠的) and dull. The quantity of food depends on the size of the animal and the amount of exercise it takes. Overfeeding is as bad as underfeeding.

 Containers for food and water must be washed regularly if the animal is to maintain good health.
Even well cared for animals may sometimes fall ill. If this happens
the wise master seeks the best advice he can get. All sorts of medicines and treatments are available for sick animals and in some countries organizations exist to provide them free or at a cheap price. Useful friendly hardworking animals deserve to have some time money and attention spent on their health.

1. What main idea does the author want to convey in the first paragraph?
A) There exists thousands of species of animals in the world.
B) Man came to establish a close relationship with a number of animals.
C) In some regions a donkey seems to be a very useful beast.
D) An animal will be useless unless domesticated.

2. When an animal is underfed it will probably ____.
A) refuse to obey its master
B) immediately fall ill
C) require its master to offer some food
D) seek for food on its own

3. Which of the following is NOT true of dogs according to the passage?
A) They can act as friends
guards and servants to man.
B) They have great adaptation for the environment.
C) There live a great variety of breeds of dogs on the globe.
D) The Husky and the Saluki are the strongest breed ever known in the world.

 4. To keep a domestic animal physically fit its owner is advised ____.
A) not to hesitate to spend enormous amount of money on it
B) to pay attention to its proper feeding
C) not to allow it to take excessive amounts of exercise
D) to join some sort of pet-keeping organizations

 5. Which of the following would be best TITLE for this passage?
A) Domesticated Animals - Man’s Best Friend
B) Proper Diet - the Road to Health
C) The Advantages of Raising Domestic Animals
D) Some Tips on Pet-keeping

Don't Fly with Me

In recent years a new and serious problem has arisen for international airlines and their passengers. This is the relatively new crime of hijacking. Once an unheard-of event, it has now become a common occurrence. The number of hijacks is increasing and the governments of the world are becoming more concerned about them.

Who are these hijackers? The first ones (about 20 years ago) were usually political refugees -- individuals who simply wanted to leave their country and fly to another. For instance Cubans in America used the hijack technique to get themselves back to Cuba. After the plane had taken off, the hijacker would force his way into the pilot's cockpit and threaten him with a gun. This technique was often successful, because there is very little the pilot can do in these circumstances. If he refuses to do what the hijacker wants then there is a strong chance that the plane will crash and everyone on board will be killed.

However, more recently, there have been serious developments in hijackers. Present-day hijackers usually have other motives for taking over a plane. They do not want simply to fly to another destination; they want to use the aircraft and the passengers on board as bargaining points for their political beliefs. They tell the world governments that unless their demands are met, the plane will be blown up and all the passengers will be killed. These hijackers are often members of international terrorist organisations. They may want to change the system of government in their own country by using violence, or they may have hijacked a plane in order to try and force a government to release members of their organisation from prison.

There is not very much anyone can do once a hijacker is on board an aeroplane. He may be carrying a gun or hand grenades, which, if used, would cause a disaster. The only thing to do is try to ensure that these people never get on the plane in the first instance. So airlines all over the world have security procedures. Before any passenger can get on an airplane at the airport, he must go through a series of security checks to make sure he isn't carrying anything that is potentially dangerous or could be used as a weapon on board. The security measures vary from airport to airport. At some airports there is very little security. At other airports the security checks are very strict and it can take up to half an hour to get through them all.

Kai Tak Airport in Hong Kong, China, has a good security system. No aircraft starting its journey from Hong Kong has ever been hijacked. At Kai Tak, when a passenger first checks in, his or her name is matched with the computer list of passengers booked on that particular flight. If the name is not recognised, the passenger will be taken aside and questioned by security guards and may not be allowed on the plane. Next, every suitcase is X-ray checked before it goes into the plane. Any suitcase that seems to have something dangerous in it is not put on the plane. Then the hand baggage which the passengers will carry on to the plane is checked. Each passenger has to open his or her bag and the security clerk examines the contents. Cameras may be opened, even babies taken out of their prams and carry-cots. If there is anything that could be used as a weapon, a penknife for example, the security staff take it away and keep it in a safe place on the plane until the flight is over. The passenger can then collect it.

Finally there is a body check of all passengers. They must pass through a door where X-rays will show if they are carrying anything made of metal, like a gun. If anything suspicious is found, they will be asked to explain. (At some other airports a security guard will "frisk" every passenger as well, by running his hands over the passenge's body to feel for guns and other weapons.) It is only after all these checks that a passenger is allowed to board the plane.

4 

In the 1960s, medical researchers Thomas Holmes and Richard Rahe developed a checklist of stressful events. They appreciated the tricky point that any major change can be stressful. Negative events like “serious illness of a family member” were high on the list, but so were some positive life-changing events, like marriage. When you take the Holmes-Rahe test you must remember that the score does not reflect how you deal with stress — it only shows how much you have to deal with. And we now know that the way you handle these events dramatically affects your chances of staying healthy.

By the early 1970s, hundreds of similar studies had followed Holmes and Rahe. And millions of Americans who work and live under stress worried over the reports. Somehow, the research got boiled down to a memorable message. Women’s magazines ran headlines like “Stress causes illness!” If you want to stay physically and mentally healthy, the articles said, avoid stressful events.

But such simplistic advice is impossible to follow. Even if stressful events are dangerous, many — like the death of a loved one — are impossible to avoid. Moreover, any warning to avoid all stressful events is a prescription (处方) for staying away from opportunities as well as trouble. Since any change can be stressful, a person who wanted to be completely free of stress would never marry, have a child, take a new job or move.

The notion that all stress makes you sick also ignores a lot of what we know about people. It assumes we’re all vulnerable (脆弱的) and passive in the face of adversity (逆境). But what about human initiative and creativity? Many come through periods of stress with more physical and mental vigor than they had before. We also know that a long time without change or challenge can lead to boredom, and physical and metal strain.

1. The result of Holmes-Rahe’s medical research tells us __________.

A) the way you handle major events may cause stress

B) what should be done to avoid stress

C) what kind of event would cause stress

D) how to cope with sudden changes in life

2. The studies on stress in the early 1970’s led to _________.

A) widespread concern over its harmful effects

B) great panic over the mental disorder it could cause

C) an intensive research into stress-related illnesses

D) popular avoidance of stressful jobs

3. The score of the Holmes-Rahe test shows ________.

A) how much pressure you are under

B) how positive events can change your life

C) how stressful a major event can be

D) how you can deal with life-changing events

4. Why is “such simplistic advice” (Line 1, Para. 3) impossible to follow?

A) No one can stay on the same job for long.

B) No prescription is effective in relieving stress.

C) People have to get married someday.

D) You could be missing opportunities as well.

5. According to the passage people who have experienced ups and downs may become ________.

A) nervous when faced with difficulties

B) physically and mentally strained

C) more capable of coping with adversity

D) indifferent toward what happens to them

5

There is no doubt that adults and even highly educated adults vary greatly in the speed and efficiency of their reading Some proceed very slowly throughout others dash along too quickly and then have to regress Poor readers in particular may lack the ability to vary their manner of reading according to the type of reading matter and to their intentions in reading it A good reader can move at great speed through the text of a novelorsimilar light reading matter He may be able to skim a page picking up a wordortwo here and there and gain a general idea of what the text is about without really reading it In reading more difficult material with the intention of taking in the whole of it he will proceed more slowly but even then he will vary his pace concentrating on the key words and passages perhaps rereading them several times and pass more quickly over the remainder A less efficient reader tends to maintain the same speed whatever the material he reads Consequently even light reading matter gives him little pleasure because he reads so slowly But this pace may be too fast for really diffic, ult material which requires special concentration at difficult points A type of reading which necessitates careful attention to detail is proofreading in which the reader in order to detect misprints in a sample print has to notice not s, o much the meaning of what he reads as the exact shape and order of letters and words in the text This is extremely difficult for most people since they are accustomed to overlooking such details In fact considerable practice is required to practise this task efficiently and it can be done only be reading very slowly and by paying comparatively little attention to the general meaning of the text

 

1. The author claims that there is a difference in reading speed .

A. among readers who have different experience.

B. among all the readers.

C. between the poorly educated and the highly educated.

D. among the highly educated people

2. A good reader is a reader who .

A. concen trates on the wonderful part of the article

B. always reads slowly and carefully

C. changes his speed according to the kind of text

D. changes his speed according to the interesting of the text.

3. The author says that when reading a novel a good reader , can quickly read .

A. every part of the book B. the most wonderful part in the book.

C. the major part in the book

D. the scientific part of the book.

4. The last two sentences of the first paragraph mean that .

A. a reading speed too slow for a difficult book is just right for a nonserious one.

B. a reading speed too slow for a nonserious book may be too fast for a difficult one.

C. A reading speed too fast for difficult material is just right for a nonserious book is also too slow for a difficult one.

D. A reading speed too slow for a nonserious book is also too slow for a difficult one.

5. Which of the following can be the title of the passage

A. Reading and listening

B. Difference between highlyeducated and poorly educated

C. Practice reading skill

D. Difference in the speed and efficiency of reading

6

Age. Yes, age is a very sensitive subject to many Americans, especially to women over age 30. In this youth upheld culture, the thought of growing older is a painful one and most of us,if possible, would like to have nothing to do with it. So many Americans work hard to maintain a youthful appearance. The last thing they want to be asked is the unthinkable, "How old are you exactly?"

This question may result in replies like“How old do you think I am”“30ish,30somethingI'm in my thirtiesLet' s just leave it at that”“I can' t remember”“Ohdon't ask me that”“I stopped keeping track after I turned 30.”“A lot older than what I would like to be
Anyhow
if you are dying to know someone's agethis is how you could go about finding outFirst you estimate their age by their appearance and mannerismThen you subtract ten years from that estimationI guarantee you will get a big smile from that person who will also blush and say“WowYou are my best friendI'm 38alreadyCan you believe it”Youof coursereply“NoI really can' tYou' re kiddingYou don' t look a day over28.This is amazing”Now that' s one surefire way to boost someone' s ego

Weight. This is one of the touchiest subjects. In America, it is okay, even desirable, to be thin but it is a sin and a huge embarrassment to be overweight. In fact,the thinner you are, the prettier you are considered. Looking through any American fashion magazines, you'll notice that most models are nothing more than skin and bones. Believe it or not, the tall and thin look was the hottest look of the 1990s.

Americans very much mind their weight and rarely disclose how much they weigh … even if they are thin and in great shape. Therefore, you best not to ask. But if you absolutely have to comment on this subject, it's always safe to say, "Oh you look like you have lost weight" than "Oh, you look like you put on a few pounds". However, if you would like to be honest but not hurtful, I recommend you choose your words carefully perhaps by saying, "Hey you look great. Very healthy looking. " And always remember, it's not fat. It's muscular.

Income You should never ask how much someone's salary is. There's no way around this one. However, it's perfectly suitable to ask about their job title and what they do for a living. This information should give you some idea how much they make a year.

Matters of the Heart This is a tricky one. Sometimes you'll run into people who cannot wait to pour their hearts out to you. Then there are those who make sure their personal business stays behind closed doors. The general rule is not to get too personal, too fast. You don't want others to think that you are looking into their lives. Therefore, try not to ask too many questions about someone's love life, marriage and family until you have a friendship with this person. Even then, you better wait for your friend to come to you with the matters of their heart.

Anyhow, it's difficult to always avoid conversation landmines so be sensible, watch your steps and try not to open a can of worms.

3完型填空

If you were to begin a new job tomorrow you would bring with you some basic strengths and weaknesses. Success or1 _____in your work would depend to 2_____ great extent,3_____you ability to use your strengths and weaknesses to the best advantage. 4_____the utmost importance is your attitude.

A person 5_____ begins a job convinced that he isn't going to like it or is 6 _____that he is going to ail is exhibiting a weakness which can only hinder his success.On the other hand a person who is secure 7 _____his belief that he is probably as capable 8 _____doing the work as anyone else and who is willing to make a cheerful attempt 9_____ it possesses a certain strength of purpose.The chances are that he will do well.

10_____ the prerequisite skills for a particular job is strength.Lacking those skills is obviously a weakness.A bookkeeper who can't add or a carpenter who can't cut a straight line with a saw 11 _____hopeless cases.

This book has been designed to help you capitalize 12_____ the strength and overcome the 13_____ that you bring to the job of learning.But insgroupsto measure your development you must first 14 _____stock ofswheresyou stand now. 15 _____we get further along in the book we'll be 16 _____in some detail with specific processes for developing and strengthening 17 _____skills. 18 _____begin with and your study habits you should pause 19_____ examine your present strengths and weaknesses in three areas that are critical to your success or failurein school: your 20 _____ your reading and communication skillsHowever.

1.       A  improvement   B  victory   C  failure   D  achievement

2.       A  a             B   the     C   some  D    certain

3.       A  in             B   on     C    of     D    to

4.       A  out of          B  of      C   to     D   into

5.       A   who          B   what    C   that     D   which

6.       A   ensure        B   certain    C  sure   D  surely

7.       A  onto          B   on       C  off    D  in

8.       A  to             B    at        C  of      D  for

9.       A  near           B   on         C  by      D  at

10.   A  Have          B  Had        C  Having      D  Had been

11.   A  being         B  been        C  are        D  is

12.   A  except         B   but         C  for        D  on

13.   A  idea           B  weakness      C  strength     D  advantage

14.   A  make          B   take          C  do         D  give

15. ,   A  as             B  till            C  over        D  out

16.   A  deal           B  dealt          C  be dealt     D  dealing

17.   A  learnt          B  learned      C  learning      D  learn

18.   A  around         B  to             C  from        D  beside

19.   A  to             B  onto           C  into         D  with

20.   A  intelligence     B  work           C  attitude       D  weakness

四、翻译(20分,6道题,每题3-4分。6个句子来自第二题阅读理解中有下划线的部分

1.For my part, I have never presumed my mind to be more perfect than average in any way; I have, in fact, often wished that my thoughts were as quick, or my imagination as precise and distinct, or my memory as capacious or prompt, as those of some other men.

 2.They look to their masters to provide for their needs and as long as these are supplied they are content to do what their masters require.

3.Before any passenger can get on an airplane at the airport, he must go through a series of security checks to make sure he isn't carrying anything that is potentially dangerous or could be used as a weapon on board.

4.Negative events like “serious illness of a family member” were high on the list but so were some positive life-changing events like marriage.

5.In reading more difficult material, with the intention of taking in the whole of it, he will proceed more slowly, but even then he will vary his pace, concentrating on the key words and passages, perhaps re-reading them several times and pass more quickly over the remainder.

6.Americans very much mind their weight and rarely disclose how much they weigh … even if they are thin and in great shape. Therefore, you best not to ask.

五、作文(20分)

city transportation

1.       交通日益成为城市的一大难题
2.
现有解决交通问题的办法
3.
提出自己的看法

 

 

 

 

 

答案:词汇1-5 ccbaa       6-10 cadda   11-15 cacdb      16-20 bcadb   21-25 ccbcc 26-30ccaba  31-33 bba

阅读理解:1-5 dcddb         6-10 badba    11-15(没问题)     16-20 caadc  21-25 bccbd     26-30 (没问题)

完型填空:1-5 cabba        6-10 cdcdc      11-15  ddbba        16-20  dcbac

翻译:

1 至于我自己,我从未强求我自己的思想比大多数人更完美。事实上,我更是经常希望我的思想能和常人一样敏捷,想象力能一样精确清晰,记忆能一样牢靠敏捷。因为我知道,从没有其他的品质比这些更能让思想变得完美。至于理智,或者说判断力,本身使我们成为人并且区别与猛兽,我十分愿意相信它完整的存在于我们每个人的身上的。

2 它们要靠主人提供生存必需品,只要需求得以满足,它们乐意为主人效力。

3 任何乘客在机场上飞机时,他必须通过一系列的安全检查,以确定他没有携带任何具有潜在的危险或可能被用作武器的东西。

4 负面事件,如重病家庭成员高的名单上,但有一些积极的改变生活的事件,比如婚姻。

5 在读比较难的材料时,如果他打算通篇吸收,就会读慢些。即使这个时候,他也要变化阅读的速度,在关键词和重要段落上要精力更集中些,可能会反复读几遍,而读其他部分时就要快一些。

6美国人很关注体重,且极少透露他们的体重……即使他们很瘦,身材很好。所以,你别问为妙。

[范文1]
There is no doubt that traffic congestion becomes a growing worry for the residents of most urban areas. Some major roads are regularly choked with traffic in rush hours. The limited transport capacity contributes largely to the vexing problem. How to solve the headache?
The existing solutions to traffic jam mainly aims at creating metro bus systems and broadening major roads. Widening the existing roads can solve traffic snarls on some level. Soaring car ownership compounds the chronic annoying problem, so we must sharply reduce the heavy reliance on cars and drive a shift to the mass transportation. It is a cheap and good way. We can create a system of customized bus routes and highlight the development of subways, trolleys and light rail. The effective combination of these solutions will enable the urban areas to possess a smooth traffic.

 

[范文2]

With the development of industry and economy, more people from rural area are pouring into big cities and more vehicles are going on to the street. As a result, many cities are faced with the serious problem of traffic congestion, which has become one of the major concerns of the society.

To solve this problem, many people have put forward many solutions, of which the following two are the most typical. One is to lay down more roads, which will make the highways less crowded and accelerate the flowof traffic. Another is to open up more bus routes, which will enable more people to take buses rather than ride bikes or drive cars, thus decreasing the number of cars and bikes racing on the streets.

However, both of the suggestions have disadvantages. The former may occupy too much land, which may be otherwise put to better uses. The latter, on the other hand, will bring inconvenience to those who are living far away from the bus routes. The best solution, in my opinion, seems to be the combination of the two
toay down more roads in spacious areas and to open up more bus routes in downtown areas.

 

[范文3]

Nowadays, people in many big cities are complaining about the heavy traffic. It has seriously influenced people's daily life and economic development. To solve the problem, some pieces of advice are put forward. Some people suggest that more streets and roads should be built. In this way,
the traffic density can be redncedi hence speeding up the flow of buses and cars.But the new roads and streets will be filled with many cars and buses soon.
Some people advise to limit the number of bikes and cars. This can decrease the traffic flow. But on the other haad, this will affect the consumption and make buses more crowded.
In my opinion, the number of private cars should be put under control. And at the same time, buses should have their own special routes which cannot be used by other vehicles. Besides, underground train and city train should be developed quickly. ( 151 words)


 

2010年11月河北学位考试真题
一.语法词汇
1.Before you mail this letter,you shoule check again whether you have       it or not.
A)sunk    B)sighed    C)sought   D)sealed
2. They told me that by the end of the month they ___ in this house for 10 years.
A)has lived   B)has been living   C)will have lived    D) would have been living.
3. By the time he retires John ____ here for 30 years.
A)has taught    B)has been teaching   C)will have been teaching   D)has been taught
4.Chocolate and ice-cream have different _____.
A)favor   B)favorites   C)fever   D)flavors    
5. After __the old man, the doctor suggested that he __ a bad cold.  C
A. examining, should catch   B. examined, had caught
C. examining, had caught     D. examined, catch
6.You __ come over yourself. You could have given me a ring instead.
A)needn’t  have   B)shouldn’t  have   C)can’t  have  D)mustn’t have
7. Professor smith is also the ____ of the international program office. If you have any problem when you study here, you may go to him for help
A) detective  B) president   C)manager    D)director
8. More than two hundred years ago the United States ____from the British Empire and became an independent country.
A. got off  B. pulled down  C. dropped off  D. broke away
9.---What are you doing here?
---Oh,my teacher asked me to write a passage about        in English.
---You can write a       passage in English?
A)600 words,600-words             B) 600-word,600-words
C) 600 words,600-word             D) 600 words,600-words
10. the only thing        can be done is to stop them from going there.
A. which B. what C. that D. who
11 She likes the_____flower instead of the natural one.
A) article   B) adventure  C)ancient   D) artificial
12 Metals expand when they are heated and ___when cooled.
A)indicate  B)eliminate  C)conquer  D)contract
13.The doctor is trying to save the patient by every means _____ .
A)imaginative B)imaginable C)imaginary D)imagination
14. The question then ___:What are we going to do when we graduate from the university?
A)raises    B)arouses   C)arises  D)rises
15. What he said in the meeting _____ everybody present.
A)disgusted  B)dismissed  C)disposed  D)eliminated
16.It was such a strong earthquake     it caused great damage to this area.
A)because          B)as       C)since            D)that
17. Her father will never ___of her going to study in the United States alone.
A) prove      B) agree       C) admit           D) approve
18. ____ it _____ for you help, I couldn’t have made any progress.
A)had; not been  B)Should; not been   C)Did; not been   D)Not; been
19. Since 1978, many new ____have been developed in our university to meet the increasing demands of the students.
A) disciplines     B) entrances      C) checks            D) flames
20. Great Britain and France will hold a    regarding some European economic problems.
A)conference    B)reference         C)conversion        D)cooperation
21. In fact, there is no _____ liberty in any country.
A) adequate    B) absolute   C) private      D)practical
22. What sort of       can you get for the night in a city like this?
A) commission B) treatment C) accommodation   D) recommendation 
23. _____ people might say, we still trust you as we did before.
A) No matter what  B) Even though  C) What     D) However
24、  troubles him is he should ask for help.   
A) What, whom B) That, who C) Which, that D) How, what  
25.You'd better set your alarm clock      you should oversleep.
A)before          B)if        C)while             D)lest 以免
26.The Smith’s  family,which ___ rather a large one, ___ very fond of their old houses.
A)were,were   B)was,was   C)were,was   D)was,were
27.Hardly had he jumped out of the car _____ it blew up.
A)than  比 B)while 当时 C)when 当时 D)as当时
28.Students with         problems may apply for student loans.
A)economic        B)financial        C)male           D)economical
29.  He agreed to lend me the money     I promised to pay the money back next week.
A)as if         B)while       C)that             D)on condition that
30   He can’t make himself _____. His spoken English really needs _____.
A) understand, improving B) understood, improving

C) understand, to improve D) understood, to improving
31  I regret——--you that we are unable to offer you a job?

A informing B having informed C to inform D to informed
 32  He __ to study harder in the future so that he could have  more opportunities to find a better job.
A)resolved   B)resorted   C)requested   D)reserved
33.  All the key words in the article are printed in ____type so as to attract readers'attention
A.dark      B.dense      C.black      D.bold
 二.阅读理解(6个阅读理解,30个小题,每小题1.5分,共45分.有下划线的部分是需要翻译的
1.
 Anne Whitney, a sophomore at Colorado State University, first had a problem taking tests when she began college. "I was always well prepared for my tests. Sometimes I studied for weeks before a test. Yet I would go in to take the test, only to find I could not answer the questions correctly. Would you blank out because of nervousness and fear. I couldn’t think of the answer. My low grades on the tests did not show what I knew to the teacher." Another student in microbiology had similar experiences. He said, "My first chemistry test was very difficult. Then, on the second test, I sat down to take it, and I was so nervous that I was shaking. My hands were moving up and down so quickly that it was hard to hold my pencil. I knew the material and I knew the answers. Yet I couldn’t even write them down!"
These two young students were experiencing something called test anxiety. Because a student worries and it uneasy about a test, his or her mind does not work as well as it usually does. The student can’t write or think clearly because of the extreme tension and nervousness. Although poor grades are often a result of poor study habits, sometimes test anxiety causes the low grades. Recently, test anxiety had been recognized as a real problem, not just an excuse or a false explanation of lazy students.
Special university counseling courses try to help students. In these courses, counselors try to help students by teaching them how to manage test anxiety. At some universities, students take tests to measure their anxiety. If the tests show their anxiety is high, the students can take short courses to help them deal with their tension. These courses teach students how to relax their bodies. Students are trained to become calm in very tense situations. By controlling their nervousness, they can let their minds work at ease .Learned information then comes out without   difficulty on a test.
An expert at the University of California explains. With almost all students, relaxation and less stress are felt after taking out program. Most of then experience better control during their tests. Almost all have some improvement. With some, the improvement is very great."
 
1.  To "blank out" is probably______.
A. to be like a blanket                   B. to be sure of an answer
C. to be unable to think clearly          D. to show knowledge to the teacher
2.  Poor grades are usually the result of _______.
A. poor hygienic habits            B. laziness   
C .lack of sleep                   D. inability to form good study habits 
3.  Test anxiety has been recognized as _______.
A. an excuse for laziness          B. the result of poor habits
C. a real problem                  D. something that cant be changed 
4.  To deal with this problem, students say they want to ______.
A. take a short course on anxiety                  B. read about anxiety
C. be able to manage or understand their anxiety   D. take test to prove they are not anxiety 
5.  A University of California counselor said_______.
A. all students could overcome the anxiety after taking a special test anxiety program
B. almost all students felt less stress after taking a University of California counseling  course
C. students found it difficult to improve even though they had taken a special test anxiety course
D. students found it easy to relax as soon as they entered a University of California counseling course
2. Ever since the Industrial Revolution brought workers from small shops into factories, supervision have been required. Only during the last hundred years, however, has industrial management grown into a highly organized set of modern methods for achieving efficiency. Thus, management is a new human history, and it has already become vitally important for the success of all kinds of businesses and of national economies.
Efficiency means getting results with the least possible waste of time, effort, and money. Therefore, efficiency is the aim of all management, both puplic and private. In private business, efficiency can be measured by profit, the surplus of income over expenditures.
The manager’s a job, then, is to get people to do things efficiently. The top manager manages other managers, chooses and trains them, plans their operations, and checks the results. All managers have practical complex problems, but they utilize methods based on a growing body of knowledge. Shop managers carry out time and motion studies to improve workers’ efficiency, and foremen give on-the-job training to workers. Industrial managers employ specialists to keep machines working properly and to ensure the supply of spare parts. The flow of work is supervised to avoid any unplanned idleness of workers of equipment. Each step in manufacturing is planned in detail, and the cost of each step is carefully calculated. Supervisors consult experts regularly in order to master new techniques. Personnel managers have learned to obtain greater efficiency from workers by providing rest periods and by improving morale through better heating, lighting, safety devices, cafeterias, and recreation facilities – even when these have not been demanded by labor unions. The use of modern electronic devices had led to increasing automation, in which many automatic machines function without any need for human labor.
Scientific management methods have spread to all branches of industry – not only manufacturing, but also accounting, finance, marketing, and other office work. There are planning systems, organization systems and control systems. Within these there are other systems for delegation of authority, budgeting, information feedback for control, and so on. The essence of all the functions of management is coordination, the harmonious combination of all individual efforts for the achievement of the objectives of the enterprise.
1. From the first paragraph, we know that _______ .
A. industrial management depends on the success of all kinds of businesses and of 
national economies
B. industrial management is indispensable to the successes of all kinds of businesses 
and of national economies 
C. the success of all kinds of businesses and of national economies has nothing to do 
with industrial management
D. industrial management did not develop until the last fifty years
2. All managers employ         .
A. various methods to solve their practical and complex problems
B. specialists to keep machines working properly
C. workers who give on-the-job training
D. advisers to handle practical and complex problems
3. Personnel managers provide rest periods, safety devices, recreation facilities, etc_______.
A. because the labor unions demand them
B. just to improve the workers’morale
C. to obtain greater efficiency from workers
D. to ensure the good working conditions
4. The essence of all management functions is        .
A. to combine individual efforts to achieve the objectives of the enterprise
B. the coordination of the functions of management
C. the harmonious coordination of organization efforts for the achievement of 
individual objectives
D. to coordinate the systems for planning, organization and control
 5.which of the following is the best title for this passage?
A. Scientific Management         B. Scientific Research
C.  Great  Scientists in the History     D Science and Business     
Smoking Advertisements
Usually merchants sell objects that people need, that make their lives better. However, the salespeople who promote cigarette smoking among young people may be making American a "merchant of death." Increasingly, American cigarette companies advertise, not in the U.S., but overseas. Outside the U.S., advertising shows cigarettes as part of the American lifestyle. In these ads, cigarettes ARE American, and smokers are presented as rich, attractive, and romantic. These ads are meant to appeal to young people, and as a result of these romantic pictures, children around the world are being lured (吸引,引诱) into cigarette smoking at a very young age. Once they begin to smoke, they are unlikely to be able to stop; cigarette smoking becomes a habit. This nicotine addiction is very hard to break. If children yield to this advertising and begin to smoke before they are 18 years old, they may become smokers for life.
Tobacco companies deny that they create new smokers; instead, they say that they only appeal to those who already smoke. However, experts say that it is clear that advertising encourages children to smoke.
The health effects on nations can be serious: every year, millions of people die from the effects of smoking, and nations spend millions of dollars on related costs.
The problem for U.S. cigarette companies is that smoking in the United States is decreasing. Stockholders want to see the companies they own make money. Because their sales in the U.S. have decreased, they are expanding their markets abroad. If companies can create more smokers internationally, particularly young smokers, they will be rich.
Many nations realize the danger of smoking and have tried to ban ads completely so that children never see them, or at least shorten smoking advertisements so that they are not widespread. But these controls are often not successful; by and large, they have not curbed cigarette advertising. Through their activities, U.S. companies violate the meaning of these laws even if they obey the wording of the laws. There are a number of ways in which these companies violate the spirit of laws intended to protect young people from cigarettes.
As one example, some companies don't advertise their cigarettes, but they give them away free. Even more insidious(隐伏的,暗中为害的) is the involvement of cigarette companies in sports events. They appear to be promoting a sports event when, in fact, they are selling cigarettes. It is harmful in the long run when cigarette companies sponsor sports events and music concerts which otherwise might not be performed for lack of money. At these events, young people see the names and familiar pictures of cigarette brands such as Camel all around them. If they see familiar camel logo, for example, even if cigarettes are not mentioned, they begin to smoke. As a result of advertising at sponsored events, youth live in an environment in which cigarette smoking is all around them and, when these ads are pervasive (蔓延的,遍布的), smoking seems normal. For those who worry about smoking, these actions are an outrage (暴行,骇人听闻的事件), but there is little they can do about their anger. Some governments have, tried to pass laws to keep U.S. cigarettes out of their countries; however, these barriers have been met with counteractions on the part of the U.S.. It has retaliated (报复,打击) by making it more difficult for these government creates trade tariffs that add costs to any products bought from these countries. These actions punish nations for trying to protect their youth.
The result has.been an increase in young smokers worldwide. Cigarette sales are soaring,' with great increases around the world. For U.S. companies in particular, the sale of cigarettes internationally is booming—new factories are being built and they have an increasing share of the world market.
5.
 We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most, mistakes are about people. “Did Jerry really care when I broke up with Helen?” “When I got that great job, did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy my luck?” “And Paul-why didn’t pick up that he was friendly just because 1 had a car?” When we look back, doubts like these can make us feel bad. But when we look back, It’s too late.
Why do we go wrong about our friends – or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don’t really listen we miss the feeling behind the words. Suppose someone tells you, “You’re a lucky dog .” that’s being friendly. But “lucky dog”? There’s a bit of envy in those words. Maybe he doesn’t see it himself. But bringing in the “dog” bit puts you down a little. What he may be saying is that the doesn’t think you deserve your luck.
 “Just think of all the things you have to be thankful for ” is another noise that says one thing and means another. It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn’t imp, ortant. It’s telling you to think of a all the starving people in the world when you haven, ’t got a date for Saturday, night.
How can you tell the real meaning behind someone’s words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says agree with the tone of voice? His posture ? The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people to you may save another mistake.
1. This passage is mainly about____
A)how to interpret what people say
B) what to do when you listen to others talking
C)how to avoid mistakes when you communicate with people
D)Why we go wrong with people sometimes
2. According to the author,the reason why we go wrong about our friends is that____
A)We fail to listen carefully when they talk
B) People tend to be annoyed when we check what they say
C)People usually state one thing but means another
D)We tend to doubt what our friends say
3. In the sentence “Maybe he doesn’t see it himself.” In the second paragraph, the pronoun “it “refers to ____.
A) being friendly C) lucky dog
B) a bit of envyD) your luck
4. When we listen to a person talking, the most important thing for us to do is ____.
A)notice the way the person is talking
B)take a good look at the person talking
C)mind his tone, his posture and the look in his eyes
D)examine the real meaning of what he says based on his manner, his tone and his posture
5. The author most probably is a.
A) teacher    C) philosopher
B) psychologist   D) doctor
6. 
How to Motivate Yourself Forever
Just as willpower is an essential factor in achieving success, at some point in time, discouragement and lack of motivation may hinder you from reaching your objective. And it is up to you, and you alone to devise techniques that will help you keep that drive within afire.
It is helpful to have visual goals. whatsoever that is you are working towards, make it visual. It maybe something material like a car, or a vacation you have been looking forward to for the longest time.
Take or cut out a picture of it and post it at a conspicuous place at work or at home where you can see it often. So that when you feel discouraged, this will remind you of your goal and will help you keep your spotlight.
Make a contract with oneself. According to motivational researches, people who write down to-do-lists are far more triumphant in achieving their intended goals than those people who just keep mental lists instead.
Putting something in writing somehow makes it more powerful psychologically speaking. This may also be the basis why most cultures have such a high regard in honoring contracts. In the contract, you may also include a certain reward that you will give yourself once you have accomplished the task.
After all, everyone likes to be rewarded for completing a good job. Even a simple pat on the back, “good job”, or “thank you” may do the trick to give the person the additional push to carry on, but unfortunately, these may not always be readily available. Considering that these are also essential in keeping oneself motivated, you must learn to find a way to get that encouragement on your own through pleasing yourself.
Abusive people lower your self-esteem and bring you down. Get these negative people out of your life. Surround yourself with positive people. Imitate their example. Smile amply and think happy thoughts.These will give you a brighter outlook and lets you see a clearer picture of what you really want and a fresh mind to know what steps to take to get there. Rather than wait for things to happen, try to be proactive and MAKE THINGS HAPPEN. Inactivity idles the brain and stagnates your potential to reach your goals.
Read inspirational books and literature. These will help you improve your attitude and heal your mind. A book of success stories also proves to be encouraging. You will not only learn from others' experiences and derive confidence boosting insights from them but the story will be instrumental in motivating you to go for your goal and move ahead with your plans. If this still seems to falter, get training or education.
 Oftentimes, not knowing how or where to start is frustrating. Knowledge is power. Having a clear understanding of how and where to start is empowering and it will provide the extra drive needed to hit the mark you are aiming at and follow it through.
Having enumerated all these tips and tricks to attain self-motivation, but still you seem to feel lacking that much needed drive, there is one last thing that you must try.
Whatever it is that you have been meaning to do, or wanting to achieve, JUST DO IT! Keep on aiming high and go for it! Actually getting your hands dirty best solves the problem of motivation. By “forcing” yourself to just do it, your momentum will pick up gradually as you go along and before you know it you have finished the task or have finally achieved your goal. Divide and conquer is the key.
Break down the apparently unattainable activity to small doable steps. Not only does it become less overwhelming, but seeing the "in the meantime" results will further your confidence that it can indeed be done.
Lack of motivation happens to us all, but if you do not encourage yourself to accept opportunities and be challenged, no one else will. It is most important to keep your eye on the goal, find ways to keep going, and in no time, you shall reap its benefits.
And if at the beginning you were just doing it for the material reward, you will also learn to realize that the fulfillment, satisfaction and self-achievement you derive from reaching your goal is a much enjoyable high that will keep the drive within constantly burning.
三.完型填空(20个空,每空0.5分,共10分)
 In the late nineteenth and early twentieth centuries, one of the most clearly visible difficulties _______ teachers in new york schools had to _______ was how to teach children who did not speak English. Today’s schools have to face a _______ problem and are attempting to solve it by _______ of bilingual education – teaching children who are _______ speakers of _______ through their own native languages and through English. Bilingual education, _______, is a question about which there is a great deal of heated discussion and _______ in today’s American society.
_______ believe that bilingual education could damage society. They argue that _______students hear and use their native languages in _______,it is unavoidable that they will have less _______  to learn English. The more they keep using their native language the less _______ it becomes that these students will become fully _______ members for U.S. economic and social life. Moreover, we will _______ additional problems if we _______ to spend taxpayers’ money on programs, _______ bilingual education ,that discourage the learning of English. _______ , taxpayers will begin to feel _______ and unfairly treated because their money is being used to educate people who have little interest in changing to _______ into American society.
1. A) which  B) that  C) what  D) whom
2. A) find   B) investigate  C) fear  D)d face
3. A) similar  B) same  C) diverse  D) difficult
4. A) way  B) means  C) method  D) approach
5. A) local  B) rural  C) urban  D) non-native
6. A) English  B) Spanish  C) French  D)d Russian
7. A)A and  B) therefore  C) however  D) otherwise
8. A) conflict   B) satisfaction  C) disagreement  D) complaint
9. A)a supporters  B) advocators  C) consultants  D) opponents
10 A)a if  B) though  C) whether  D) since
11 A) home  B) school  C) kindergarten  D) workplace
12 A) want  B) purpose  C) reason  D) help
13 A) considerable  B) advisable  C) reasonable  D) probable
14 A) integrated  B) intelligent  C) divided  D)d dispersed
15 A)a arise  B) cause  C) induce  D) initiate
16 A) refuse  B) hope  C) stop  D) continue
17 A) like  B) unlike  C) as  D) by
18 A) ultimately  B) frequently  C) fortunately  D) unexpectedly
19 A)a better  B) well  C) bit  D) bitter
20 A)a adjust  B) adapt  C) fit  D) enter
四.翻译(20分,6道题,每题3-4分。这6个句子来自第二题阅读理解中有下划线的部分
 
1.Recently, test anxiety had been recognized as a real problem, not just an excuse or a false explanation of lazy students.
2.The essence of all the function of management is coordination, the harmonious combination of all individual efforts for the achievement of the objectives of the enterprise.   
3.They appear to be promoting a sports event when, in fact, they are selling cigarettes. It is harmful in the long run when cigarette companies sponsor sports events and music concerts which otherwise might not be performed for lack of money.
4.当这些都能被完全成功做到的时候,科学离把不能治愈的病人冷冻起来直到可以治愈的那一天的目标更近了一步。  (本翻译来自群内会员一起幸福到老
 
5. The minute you spend thinking about the real meaning of what people to you may save another mistake.
6.And if at the beginning you were just doing it for the material reward, you will also learn to realize that the fulfillment, satisfaction and self-achievement you derive from reaching your goal is a much enjoyable high that will keep the drive within constantly burning.
五.作文写作(20分)
题目:Honesty is the best policy
 
答案:语法词汇1-5 D(?)dcdc  6-10 addcc   11-15 ddbca  16-20 ddaaa 21-25 bca(?)ad  26-30 dcbdb   31-32 cbd
阅读理解:1-5 1.C)to be unable to think clearly. 虽是第一段的问题,但可以从第二段找到答案,相关原文为The student can't write or think clearly because of the extreme tension and nervousness. 且ABD明显错误,做错罚站。。。
2.D)inability to form good study habits对应原文第二段Although poor grades are often a result of poor study habits, sometimes test anxiety causes the low grades.
3.C)a real problem还是对应原文第二段Recently, test anxiety had been recognized as a real problem……
4.A)take a short course on anxiety对应原文第三段If the tests show their anxiety is high, the students can take short courses to help them deal with their tension.
5.B)almost all students felt less stress after taking a University of California counseling course对应原文第四段With almost all students, relaxation and less stress are felt after taking out program
6-10 bacaa   11-15(没有问题)  21-25 ccbdb 26-30 (没有问题)
完型填空 1-5 bdabd  6-10 accda  11-15 bcdab  16-20  daadc
翻译:
1. 近来,考试焦虑症已经被意识到是一个真正的问题,而不再仅仅是懒学生的借口和虚假的解释。
2. 管理的所有功能的实质就是协调,即把所有个人的努力和谐地统一起来,以实现企业制定的目标.
3. 他们表现出在促进体育运动,事实上他们在销售香烟。最后当烟草公司资助这些因为没有钱没有办法开办体育赛事和运动会,最终是有害的。
4(没英文原文)
5. 花时间考虑对方说话的真正感情也许可以避免再犯错误。
6. 如果有一天开始你只是为了获得物质奖励,你也会学习认识到,在实现目标的过程中,目标的实现,获得的满足和自我成就感是非常愉快的,会是你一直情绪高涨。
作文范文:
Honesty is better than dishonesty. Firstly, honesty is one of traditional virtues of China. We should regard it as our motto. Secondly, honesty will bring not only happiness but also respect to you.
On the contrary, dishonesty will cause many serious results. On one  hand, your dishonesty will make other people distrust you. People begin to doubt   your words and actions. It is a punishment to you. On the other hand,  dishonesty dose harm to other people, even our country.
In a word, honesty is the best policy. With the development of  society, credit system will be founded. People will get benefit from their honesty. The society without honesty can’t develop stably and rapidly. We should abide our social law and regulation and contribute to our country.
 

 
河北2012年5月学位英语考试试题
第一部分:词汇
1. My camera can be _____ to take pictures in cloudy or sunny conditions.
A) treated       B) adopted     C) adjusted     D) remedied
2. I should like to rent a house, modern, comfortable and _____ in a quiet neighborhood.
A) above all     B) all in all         C) after all   D) over all 
3. What you have done is _____ the doctor's orders.
A) attached to        B) responsible to      C) resistant to         D) contrary to 
4. The rain was heavy and _____ the land was flooded.
A) consequently       B) continuously     C) constantly D) consistently
5. Many new _____ will be opened up in the future for those with a university education.
A) realities        B) opportunities      C) necessities          D) probabilities
6. One day I _____ a newspaper article about the retirement of an English professor at a nearby state college.
A) came across       B) came about         C) came after          D) came at
7. Which sport has the most expenses _____ training equipment, players’ personal equipment and uniforms?
A) in place of   B)by way of    C) by means of        D) in terms of
8. Eating too much fat can _____ heart disease and cause high blood pressure.
A) contribute to        B) attribute to C) attend to     D) devote to
9. A season ticket _____ the holder to make as many journeys as he wishes within the stated period of time.
A) grants B) promises      C) entitles         D) presents
10. Only a selected number of landladies in the neighborhood have been allowed by the universityto take in _____.
A) lodgers         B) inhabitants  C) residents    D) settlers
11. Purchasing the new production line will be a _____ deal for the company.
A) profitable     B) tremendous         C) forceful         D) favorite
12. When you study in the United States, usually you have to buy your own health _____.
A) insurance   B) expense      C) evidence     D) payment
13. Water and air are _____ to human beings. We can not live without them.
A) harbor         B) function      C) definite       D) essential
14. I feel _____ to say that I can not believe what he said.
A) wanted       B) observed    C) obliged        D) wandered
15. Free medical service is _____ to nearly all the college students in china.
A) favorite  B) available           C) convenient       D) average
16. Some states in the United States _____ people to carry guns.
A) apply        B) charm      C) ignore    D) forbid
17. What a _____ person says or does today agrees with what he said or did yesterday.
A) harmonious         B) consistent C) constant     D) sensible
18. An ambulance must have priority as it usually has to deal with some kind of _____.
A) urgency        B) danger    &, nbsp;     C) emergency  D) crisis
19. News writers are expected to be clear and accurate; the form in which they write or speak is _____ to that requirement.
A) superior       B) secondary    C) inferior         D) contrary
20. The latest survey of 50 young couples in that city shows the average cost for a wedding has doubled the _____ of 1986.
A) size      B) number        C) figure   D) quantity
21. We should keep a(n) _____ eye on the prisoners every moment.
A) jealous        B) envious       C) jealousy      D) envy
22. To some _____, Mary still does not understand this unit. But she herself does not believe so.
A) extend         B) part    C) extent         D) content
23. Since he often travels on business, he can _____ himself to sleeping in any place he can find.
A) make B) accustom   C) force   D) let
24. She is narrow minded and always _____ what other people have.
A) jealous        B) owes C) misses         D) envies
25. The _____ production of engines in our factory has doubled this year.
A) manual        B) annual         C) amount       D) alike
26. Her father will never _____ of her going to study in the United States alone.
A) prove B) agree           C) admit           D) approve
27. The _____ between the two playing periods of a football game is only a few minutes.
A) internal       B) reserve       C) interval       D) radium
28. This highway runs _____ to the railway.
A) identical      B) suitable       C) parallel        D) distribution
29. Jack is _____ of stealing the books from the library.
A) accused      B) witnessed C) strained      D) found
30. Without a proper education, people could _____ all kinds of crimes.
A) conduct       B) stoop C) commit       D) sweat
31. Living things are dying out quickly. Let’s ask _____ destroying them in the past years.
 A) what part people have been playing          B) people have played in
 C) what part people have played in      D) people have been playing what part
32. There was a knock at the door. It was the second time someone _____ me that evening.
A) had interrupted        B) to have interrupted
C) to interrupt              D) would have interrupted
33. He _____ several books on computer in the past few years.
A) has translated    B) translated        C) had translated         D) was translating
34. He reached the station _____ only_____ that the train had just left .
A) tired; learned            B) tiring; learning     C) to tire; to learn              D) tired; to learn
35. I prefer _____ rather than _____.
A) read; watch            B) to read; watch     C) reading; to watch            D) to read; to watch
36. I understand _____ to discuss the matter.
A) your not wanting        B) not your wanting          C) you not to want        D) you to not want
37. The managers discussed the plan that they would like to see _____ the next year.
A) carry out     B) carrying out          C) carried out          D) to carry out
38. They _____ holding a meeting in the classroom at this moment. 
A) might be        B) can be        C) ought to be    D) should have been
39. It is ordered that a new bridge _____ over the wide river.
A) should be built     B) would built          C) will be built  D) built
40. _____ sales of beef in China will increase.
A) It is reported when      B) It reports that    
C) It has been reported that   D) It is reporting that
41. _____leaves the room ought to lock the door.
A) Anyone         B) The person          C) Whoever      D) Who
42. I’m amazed at what I have seen and _____ he has told me?
A) all what        B) that      C) which   D) all that
43. She was just about to open the window _____ she saw the dog chasing the cat in her garden.
A) since         B) after   C) before            D) when
44. You can not see the doctor _____ you have made an appointment with him.
A) if          B) when   C) after          D) unless
45. You mustn’t be too proud of yourself _____ you have made much progress.
A) even if          B) as      C) because          D) since
46. _____ all this happened.
   A) It was Monday night that  B) That was on Monday night
C) It was Monday night who     D) It was on Monday night that
47. Eric is the only one of the boys who _____ a driving license.
   A) has           B) have              C) is having             D) are having
48. Every possible means _____ .
   A) has tried       B) has been tried     C) was tried            D) were tried
49. They believe _____ their duty to look after the morals of those who live in poverty.
   A) that       B) this     C) it            D) what
50. The Great Wall is more than 6, 000 li in _____.
A) longer  B) length          C) long      D) longing
第二部分:
阅读理解1:
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather changes. Weather forecasters are able to determine the speed of air masses and fronts; to determine whether an individual pressure area is deepening or becoming shallow and whether a front is increasing or decreasing in intensity. They are also able to determine whether an air mass is retaining its original characteristics or taking on those of the surface over which it is moving. Thus, a most significant function of the map is to reveal a synoptic picture of conditions in the atmosphere at a given time.
All students of geography should be able to interpret a weather map accurately. Weather maps contain an enormous amount of information about weather conditions existing at the time of observation over a large geographical area. They reveal in a few minutes what otherwise would take hours to describe. The United States Weather Bureau issues information about approaching storms, floods, fronts and all climatic conditions in general. Twice a month it issues a 30-day "outlook" which is a rough guide to weather conditions likely to occur over broad areas of the United States. These 30-day outlooks are based upon an analysis of the upper air levels which often set the stage for the development of air masses, fronts, and storms.
Considerable effort is being exerted today to achieve more accurate weather predictions. With the use of electronic instruments and earth satellites, enormous gains have taken place recently in identifying and tracking storms over regions which have but few meteorological stations. Extensive experiments are also in progress for weather modification studies. But the limitations of weather modification have prevented meteorological results except in the seeding of super-cooled, upslope mountainous winds which have produced additional orographic precipitation on the windward side of mountain ranges. Nevertheless they have provided a clearer understanding of the fundamentals of weather elements.
1. The observation of weather conditions by satellites is advantageous because it _____.
 A) enables man to alter the weather
 B) makes weather prediction easier
 C) gives the scientist information not obtained readily otherwise
 D) uses electronic instruments
2. One characteristic of weather maps NOT mentioned by the author in this passage is _____.
 A) fronts      B) thermal changes C) frost   D) wind speed
3. The thirty-day forecast is determined by examining _____.
 A) daily weather maps        B) upper air levels
 C) satellite reports      D) changing fronts
4. At the present time, experiments are being conducted in_____.
 A) 30-day "outlook"      B) controlling storms
 C) controlling weather        D) determining density of pressure groups
5. Artificial rainmaking has been most successful in the _____.
 A) lake area         B) western slope of mountains
 C) grass lands     D) windward side of mountains
阅读2.
 
Parents, if you're already reeling from the costs of today's college education, take a deep breath. According to one expert, if your kids lack conflict resolution skills, it could end up costing you even more.
"Students who can't handle conflict run into trouble with roommates almost immediately," said Susan Fee who is the author of My Roommate is Driving Me Crazy! Solve Conflicts, Set Boundaries, and Survive the College Roommate From Hell (Adams Media, 2005). "They avoid the issue rather than deal it, causing increased stress, lower grades, and additional moving and housing expenses," said Fee, who is a licensed professional counselor. She said students who focus only on academic success do so at the expense of other life skills.
"Some students have spent so much time studying and fitting in extracurricular activities that they never develop necessary social skills. Well-intentioned parents have become overly-involved in their kids' lives, planning their time, and solving their dilemmas. By the time these kids enter college, they have no confidence in speaking up for themselves," said Fee.
Another factor leading to trouble adjusting is a sense of entitlement. "It's not uncommon for students to come from homes where they had their own bedroom, bathroom, and TV," said Fee. "They have unreasonable expectations about having things their way."
The bottom line for parents: Children's poor communication skills can hurt your wallet. Kids who can't get along with their roommates request single dorm rooms, which are not only more costly, but usually unavailable. Others move off-campus, transfer to another school, or return home. Grades can be affected by the stress causing some students to repeat entire semesters. "The ultimate solution is for students to learn how to resolve their roommate differences rather than find ways to avoid them," said Fee.She offers these five tips to parents:
1.      Offer suggestions, not solutions. Telling your child what to do, or worse, handling the problem yourself, does more harm than good. Conflict resolution is a skill that needs to be practiced and the more you do for your kids, the longer it will take them to become confident. Instead, help them become critical thinkers by imagining scenarios, brainstorming solutions, and considering possible outcomes and consequences.
2.      Prepare for conflict. Students who assume things will be "perfect" get thrown for a loop when they're not. Conflict is inevitable because people are different. Even best friends should expect to have differences in needs, living habits, stress levels, and communication skills. Teach your child that conflict does not have to be negative; it's an opportunity to be creative and learn how to problem solve.
3.      Share expectations. Roommate contracts are popular today and many universities require them as a way to get kids talking about their expectations. Even if your child's school does not have formal contracts, encourage him to discuss things like sleep and study habits, bills, sharing items, cleaning, and the best times to have visitors. Just like pre-marital counseling, the more that's discussed upfront, the better the relationship.
 
What’s the passage mainly about?
A  Roommate conflict may add to college costs.
B  Housing expenses in colleges are on the rise.
C  Conflict resolution skill is difficult to acquire.
D  Students’ academic success is more important.
When faced with roommate confrontation,students with poor social skills
A  they are not very good at making friends or planning time
B  their parents don’t tell them how to solve various dilemmas
C  they devote much of their time to study and other activities
D  they are too unconfident to speak up for their expectations
According to Fee,some students lack in necessary social skills because
A  they are not very good at making friends or planning time.
B  their parents don’t tell them how to solve various dilemmas.
C  they devote much of their time to study and other activities.
D  they are too unconfident to speak up for their expectations
Students with a sense of entitlement
A  commonly request single dorm rooms
B  expect to do everything at their own will
C  haven’t their own bedroom or bathroom
D  usually watch TV in their own bedroom
How do many universities make students talk about their room-sharing expectations?
A  By encouraging pre-marital counseling
B  By helping them become critical thinkers.
C  By signing formal roommate contracts.
D  By preparing them for conflict experience.
阅读3
The use of intelligence tests has been dominated by the idea that intelligence was an inherited characteristic of the mind that could be reasonably accurately measured .the tests have used to find out whether children were “working up to the capacity”.
Intelligence was believed to be a fixed entity(实体),some faculty of the mind that we all possess and which determines in some ways the extent of our achievements. Since the Intelligence Quotient was relatively unaffected by bad teaching or a dull home environment, it remained constant, at least within the limits of measurement error. Its value, therefore ,was a predictor of children’s future learning. If they differed markedly in their ability to learn complex tasks, then it was clearly necessary to educate them differently ---- and the need for different types of school and even different ability groups within schools was obvious. Intelligence tests could be used for streaming children according to ability at an early age; and at 11 these tests were superior to measures of attainment for selecting children for different types of secondary education.
Today, we are beginning to think differently. In the last few years , research has thrown doubt on the view that innate intelligence can ever be measured and on the very nature of intelligence itself . Perhaps most important ,there is considerable evidence now which shows the great influence of the environment both on achievement and intelligence. Children with poor home backgrounds not only do less well in their school work and in intelligence tests ___a fact which could be explained on genetic grounds__but their performance tends to worsen gradually compared with that of their more fortunate classmates. Evidence like this lends support to the view that we have to distinguish between genetic intelligence and observed intelligence. Any deficiency in the appropriate genes will obviously restrict development ,no matter how stimulating the environment. But we cannot observe or measure innate intelligence; whereas we can observe and measure the effects of the interaction of whatever is inherited with whatever stimulation has been received from the environment . Changes may occur in our observations or measurements, if the environment is changed. In other words, the intelligence Quotient is not constant.
Intelligence test is used,mostly because
A  intelligence is an inherited characteristic of the mind
B  intelligence test could test a child’s intelligence Quotient
C  intelligence could be reasonably accurately measured
D  intelligence test could give suggestions to improve study
What do secondary schools prefer to refer to ,when selecting students?
A  final examination    
B  intelligence test
C  entrance examination
D  measures of attainment
What does the case of children with poor family background in Paragraph 3 show?
A  Students with poor family background do less well than their lucky classmates.
B  we should distinguish between genetic intelligence and observed intelligence.
C  innate intelligence can be measured on the very nature of intelligence itself.
D  the environment has effect not only on achievement but also on intelligence.
What is the passage mainly about?
A  the influence of intelligence
B  the advantage of intelligence
C  the changed view on intelligence.
D  the new branch of intelligence.
In the next part of the passage, the author will continue to discuss
A  what factors will influence the intelligence
B  how to put intelligence test into practice
C  how to make intelligence test more scientific
D  in what area intelligence tests should be used
阅读4
In a society such as the Unite States or Canada, which has many national, religious, and cultural differences, people highly value individualism the differences among people. Teachers place a lot of importance on the qualities that make each student special. The educational systems in these countries show these values. Students do not memorize information. Instead, they work individually and find answers themselves. There is often discussion in the classroom. At an early age, students learn to form their own ideas and opinions.
In most Asian societies, by contrast, the people have the same language, history, and culture. Perhaps for this reason, the educational system in much of the Orient reflects society’s belief in group goals and purposes rather than individualism. Children in China, Japan, and Korea often work together and help one another on assignments. In the classroom, the teaching methods are often very formal. The teacher lectures, and the students listen. There is not much discussion. Instead, the students recite rules or information that they have memorized.
There are advantages and disadvantages to both of these systems of education. For example, one advantage to the system in Japan is that students there learn much more math and science than American students learn by the end of high school. They also study more hours each day and more days each year than North Americans do. The system is difficult, but it prepares students for a society that values discipline and self-control. There is, however, a disadvantage. Memorization is an important learning method in Japanese schools, yet may students say that after an exam, they forget much of the information that they have memorized.
The advantage of the educational system in North America, on the other hand, is that students learn to think for themselves. The system prepares them for a society that values creative ideas, There is, however, a disadvantage. When students graduate from high school, they haven’t memorized as many basic rules and facts as students in other countries have.
1. The reason that American teachers attach much importance to individualism is that _____.
  A) they are required to do so
B) their students do not memorize information
C) the United States is a country of multi-culture
D) their students work individually
2. Which of the following statements applies to Asian methods of education?
A) Each child in a classroom draws a different picture.
B) Students have to find information themselves.
C) Teachers serve as a guide in discussion.                                                
D) Students are prepared for a society that values discipline.
3. An ideal educational system would be the one that _____.
A) is the combination of Western and Oriental methods
B) has more advantages
C) is based on the Western system                                                                     
D) rests on the Asian system
4. The author is convinced that _____.
A) different educational systems reflect different cultures of the societies
B) students from Western countries are creative but selfish
C) Asian students are merely interested in math and science
D) western system of education has more advantages than the Oriental one
5. The author focuses on _____.
A) the advantages and disadvantages to both of the Western and Asian educational systems
B) the differences in methods of education between Orient and West
C) how Asian school systems reflect group goals
D) how Western school systems mirror the value of individualism
第三部分:完型填空
Children model themselves largely on their parents. They do so mainly through identification.Children identify (51) _ a parent when theybelieve they have the qualities and feelings thatare (52)_ of that parent.The things parentsdo and say - and the (53)_ they do and sayto them - therefore strongly influence a child's(54)_ _. However, parents must consistentlybehave like the type of (55)_ they want theirchild to become.
      A parent's actions (56)_   affect theself-image that a child forms (57)_identification .Children who see mainly positivequalities in their (58)_will likely Ieam to seethemselves in a positive way. Children whoobserve chiefly (59) _ _qualities in theirparents will have difficulty (60)_ positivequalities in themselves. Children may (61)_their self-image, however, as they becomeincreasingly (62) _ _by peers' group standardsbefore they reach thirteen
     Isolated events, (63) _ _dramatic ones, donot necessarily have a permanent (64) _ _on a
child's behavior. Children interpret such eventsaccording to their established attitudes andprevious training. Children who know they areloved can, (65)_, accept the divorce of theirparents or a parent's early (66)_. But ifchildren fbl unfoved, they may interpret suchevents (67)_   a sign of rejection orIn the same way, all children are notby toys and games, reading
    In the same way ,all children are not influenced (68) _ _by toys and games,reading matter,and television programs.(69) _ _in the case of a dramatic change in family relations, the(70) _ _of an activity or experience depends on how the child interprets it.
51. A) to   B) forC)  around    D)  with
52. A) informedB) conceived   C.) characteristicD)  indicative
53. A) wayB) expression      C) gestureD)  extent
54. A) wordsB)  behavior    C) moodD)  reactions
55. A) adultB)  humans     C) creaturesD)  person
56. A) alsoB) nevertheless      C) in tumD)  as a result
57. A) beforeB)  through       C) withD)  besides
58. A) parentsB) eyes           C) peersD)  behaviors
59. A) variousB) cheerful        C) negativeD)  complex
60. A) seeingB)  see         C) to see D)  to seeing
61. A) copyB) modify         C) give upD)  continue
62. A) matureB) independent    C) uniqueD)  influenced
63. A) evenB) besides        C) notD)  finally
64. A) ideaB) effect           C) stampD) wonder
65. A) luckilyB) theoretically       C) at mostD)  for example
66. A) adviceB)  rewards         C) deathD)  teaching
67. A) as   B) ofC)   being     D)  for 
68. A) alikeB)  at all       C) evenD)   as a whole
69. A) Oh   B) AsC)   right      D)  alas
70. A) resultB)  cause      C) scaleD)  effect
第四部分:英汉互译
In this part, there are 6 items. Each item consists of one or more sentences. Translate the English sentences into Chinese and Chinese into English.
1.  Weather maps contain an enormous amount of information about weather condition existing , at the time of observation over a large geographical area. They reveal in a few minutes what otherwise would take hours to describe.
2.  Conflict resolution is a skill that needs to be practiced and the more you do for your kids,the longer it will take them to become confident.
3.  If they differed markedly in their ability to learn complex tasks.then it was clearly necessary to educate them differently,—and the need for different types of school and even different ability groups within schools was obvious.
4.  In a society such as the Unite States or Canada,which has many national,religious,and cultural differences,people highly value individualism—the differences among people.Teachers place a lot of importance on the qualities that make each student special.
5.  公司的管理层为我们的新工厂而自豪,为我们能干的员工而自豪,他们发展了工厂的业务,使之达到国际水平。
6   旅游是一项集观光、娱乐、健身为一体的愉快而美好的活动。旅游业随着时代的进步而不断发展。
第五部分, :Writing
酒驾现象:Drank  driving
  1、目前中国酒驾现象时有发生
 2、酒驾产生的原因和危害
 3.、如何杜绝这种现象
答案:词汇:
1.C   2.A   3.D   4.A   5.B   6.A   7.D   8.A    9.C    10.A
11.A   12.A   13.D   14.C  15.B   16.D  17.B  18.C   19.B     20.C
21.A  22.C  23.B   24.D  25.B  26.D   27.C  28.C   29.A    30.C
31.C   32.A   33.A   34.D   35.B   36.A    37.C  38.A   39.A &n, bsp;  40.C
41.C    42.D   43.D   44.D   45.A  46.D    47.A   48.B   49.C  50.B
阅读:1-5 cbbcd   6-15 (找不到)  16-20 cdaab
完型填空:1-5 dcabd  6-10 abaca   11-15 bdabd  16-20 caabd
翻译:1 天气图包含对天气条件存在的大量资料,在在一个大的地理区域观察的时候,需要在几分钟的时间,否则将花费数小时来描述揭示他们。
2 解决冲突的技巧是需要练习的,你为你的孩子做的越多,时间越长,他们将成为自信。
3如果他们因能力而明显不同,要完成复杂的学习显然需要教育他们不同的能力,而且需要不同类型的学校,甚至不同能力组在学校(作用)显而易见的。
4在一个社会,如美国和加拿大,有很多的民族,宗教,文化的差异,人们高度重视个人主义的人与人之间的差异。教师的作用在于,使每个学生的特殊品质得以彰显
5.The management team is very proud of our new factory and the very capable staff that has developed and brought this operation up to world-class status.
6. Tourism is a nice and pleasant activity that combines sightseeing, recreation and health care. Tourism has been developing all along with the progress of the times.
作文范文:
Nowadays, the phenomenon of drunken driving has arouse wide concern among the public (在公众中引起了广泛关注). Especially the young gen, eration living in metropolis(大都市), tend to drive after drinking, ignoring the fact that , this behavior may pose underl, ying threat to (对…产生潜在的威胁)their precious life and may even endanger (危害)others.
  Generally speaking, there are several reasons accounting for this phenomenon. Firstly, the absence of consciousness (意识的确实)of driving security may be one of the leading causes. people participate in more activities or banquets than ever before(比起以前), where they will drink strong wine(烈酒). Then, they may get drunk but continue to drive. Secondly, relevant laws and regulations may not have been strictly enforced (严格实施)to warn people not to drive after drinking. Drunken driving is bound to generate severe consequence if we keep turning a blind eye and a deaf ear to it(视而不见,听而不闻). Firs and foremost, this behavior will directly threaten the safety (威胁…的安全)of drivers, passengers and pedestrians, resulting in traffic accidents, injuries and even deaths. Besides, treating the injured and repairing broken cars means a grievous waste of (令人可悲的浪费)money, time and resources.
  In view of the seriousness of this problem, effective measures must be taken before things get worse. First, it is essential that the supervisory role (监管的作用)of laws and regulations should be strengthened to impose heavy penalty on (严惩)those who drive after drinking. Secondly, a more extensive education campaign (更大规模的教育活动)should be launched to arouse the public's consciousness of the importance of driving safety. With these measure adopted, I strongly believe that drunken driving will be things of the past(成为过去式).

2011年11月河北省学士学位英语考试真题
语法词汇:
1.       Without a proper education, people could _____ all kinds of crimes.
A conduct         B commit        C  stoop         D  sweat
2.       He checked carefully to ____ the possible errors in his design.
A enlarge          B exceed        C eliminate        D vibrate
3.       It is a ___ truth that man is the only animal that has the power to speak and reason.
A worthy            B universal      C virtual          D indefinite
4.       He went to the dance last night but couldn’t find a ____ because of his strange clothes.
A partner           B saddle          C pond          D salad
5.       While studying at U.C.L.A,MR,Wang  _____ his old friend, whom he has not seen for nearly twenty years.
A ensured           B whispered         C swung        D encountered
6.       They say the new film is a(n) ___ picture so they won’t go to see it.
A internal           B dull               C insensitive        D odd
7.       Generally speaking, the blind are ___ to light.
A insensible      B insecure            C insensitive         D insignificant
8.       The poor reception on your TV is probably due to outside ___.
A irregularity    B inaccessibility        C interruption        D interference
9.       Are there any ___ for believing that there is life on other planets?
A  grounds      B  foundations          C  facts          D , ; bases
10.   The college students in china are ___ from smoking on campus because this will do them no good.
A  observed         B  discouraged         C  obeyed     D  obtained
11.   The engineers in this lab spent several weeks ___ their plans for the new bicycle.
A  counting     B  stripping           C  casting        D elaborating
12.   Water and air are ___ to human beings. We can not live without them.
A  essential           B  function           C  definite         D  harbor
13.   If your letter is overweight , you must pay for the ____.
A  checked        B  exceed             C  excess         D  chased
14.   The manager spoke highly of such ___ as loyalty, courage and truthfulness shown by his employees.
A  features        B  virtues      C  properties        D  characteristics
15.   The cocks were too small , and it was only by ___ them that he managed to get them on .
A  spreading      B  extending        C  lengthening       D  stretching
16.   A peculiarly pointed chin is his most memorable facial ___.
A  mark          B feature           C  trace             D  appearance
17.   There was a ___ drop in support for the Union in the 1974 election.
A  distinct         B delicate           C  distant           D  downward
18.   Knowing something as a whole is far from knowing all its ___.
A  instance          B  character          C  details          D  items
19.   If people feel hopeless, they don’t bother to ___ the skills they need to succeed.
A  adopt            B  assemble          C accumulate       D acquire
20.   The leader of the expedition ___ everyone to follow his example.
A  inspired         B  reinforced         C  sponsor         D  promoted
21.   ___ of the land in that district ___ covered with trees and grass.
A  Two fifth, is    B  Two fifths, is      C Two fifth, are     D Two fifths, are
22.   ___ that the pilot couldn’t fly through it.
A  The storm so severe was                  B  So severe was the storm
C  So the storm was severe                  D  Such was the storm severe
23.   We’d better remind him of the date ___ he forgets.
A  now that       B even if         C  whatever         D  in case
24.   Those were the soldiers ___ to rescue the trapped miners.
A  whose responsibility was           B  from whom the responsibility was
C  whose was the responsibility        D  from who was the responsibility
25.   If my lawyer ___ here last Saturday, he ___ me from going.
A  were; would have prevented          B  had been;   would prevent
C  were; would prevent               D  had been;   would have prevented
26.   Children with parents whose guidance is firm, consistent, and rational are inclined ___high levels of self-confidence.
A  possess      B  to possess   C  have possessed        D  possessing
27.   __-will you go to the theatre this evening?
__ I will if I ___ no visitors.
A  will have        B  shall have         C   have         D  am having
28.   The room is in a terrible mess; it ___ cleaned.
A  can’t have been           B  mustn’t have been          C  wouldn’t have been    D  shouldn’t have been
29.   In some countries,___ is called “equality” does not really mean equal rights for all people.
A  which         B one            C that            D what
30.   The baby smiled when ___ saw ___ mother.
A  he…its         B  it…its            C she…its         D  it…his 
阅读理解:
Passage One
Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some are pets, and offer him companionship; some give protection, and some do hard work which man cannot do for himself. Dogs, which serve man in all three capacities, are found in various breeds in all countries of the world. The Husky can live in the cold polar regions, and the Saluki is at home in the hottest parts of Central Africa. The inhabitants of certain countries are dependent for their very lives on the camel. In the West Indies the little donkey, strong and sure-footed, carrying heavy loads even in mountainous places, is a familiar sight.
Trained and tamed for many generations, domestic animals are not accustomed to roaming (到处走动) in search of food and shelter. They look to their masters to provide for their needs, and as long as these are supplied, they are content to do what their masters require.
  All domestic animals need proper food. It must be suitable for them, sufficient in quantity, fresh and clean. Some people feed a pet dog or cat on odds and ends of table scraps, and then wonder why the animal seems listless (倦怠的) and dull. The quantity of food depends on the size of the animal and the amount of exercise it takes. Overfeeding is as bad as underfeeding. Containers for food and water must be washed regularly if the animal is to maintain good health.
  Even well cared animals may sometimes fall ill. If this happens, the wise master seeks the best advice he can get. All sorts of medicines and treatments are available for sick animals, and in some countries organizations exist to provide them free or at a cheap price. Useful, friendly, hardworking animals deserve to have some time, money and attention spent on their health.
1. What main idea does the author want to convey in the first paragraph?
 A) There exists thousands of species of animals in the world.
 B) Man came to establish a close relationship with a number of animals.
 C) In some regions a donkey seems to be a very useful beast.
 D) An animal will be useless unless domesticated.
2. When an animal is underfed, it will probably _____.
 A) refuse to obey its master        B) immediately fall ill
 C) require its master to offer some food     D) seek for food on its own
3. Which of the following is NOT true of dogs according to the passage?
 A) They can act as friends, guards, and servants to man.
 B) They have great adaptation for the environment.
 C) There live a great variety of breeds of dogs on the globe.
 D) The Husky and the Saluki are the strongest breeds ever known in the world.
4. To keep a domestic animal physically fit, its owner is advised _____.
 A) not to hesitate to spend enormous amount of money on it
 B) to pay attention to its proper feeding
 C) not to allow it to take excessive amounts of exercise
 D) to join some sort of pet-keeping organizations
5. Which of the following would be best TITLE for this passage?
 A) Domesticated Animals — Man’s Best Friend.
 B) Proper Diet — the Road to Health.
 C) The Advantages of Raising Domestic Animals.
 D) Some Tips on Pet-keeping.
Passage Two
The concept of obtaining fresh water from icebergs that are powed to populated areas and dry regions of the world was once treated as a joke more appropriate to cartoons than real life. But now it is being considered quite seriously by many nations, especially since scientists have warned that the human race will outgrow its fresh water supply faster than it runs out of food.
Glaciers are a possible source of fresh water that has been overlooked until recently. Three-quarters of the Earth's fresh water supply is still tied up in glacial ice, a reservoir of untapped fresh water so immense that it could sustain all the rivers of the world for 1,000 years. Floating on the oceans every year are 7,659 trillion metric tons of ice encased in 10000 icebergs that break away from the polar ice caps, more than ninety percent of them from Antarctica.
Huge glaciers that stretch over the shallow continental shelf give birth to icebergs throughout the year. Icebergs are not like sea ice, which is formed when the sea itself freezes, rather, they are formed entirely on land, breaking off when glaciers spread over the sea. As they drift away from the polar region, icebergs sometimes move mysteriously in a direction opposite to the wind, pulled by subsurface currents. Because they melt more slowly than smaller pieces of ice, icebergs have been known to drift as far north as 35 degrees south of the equator in the Atlantic Ocean. To corral them and steer them to parts of the world where they are needed would not be too difficult.
The difficulty arises in other technical matters, such as the prevention of rapid melting in warmer climates and the funneling of fresh water to shore in great volume. But even if the icebergs lost half of their volume in towing, the water they could provide would be far cheaper than that produced by desalinization, or removing salt from water。
1 what is the passage mainly about?
A. the movement of glaciers.
B. the future of the world’s rivers.
C. future water shortages.
D. lcebergs as a source of fresh water.
2 With which of th, e following ideas would the author be likely to agree?
A Using water from icebergs is a very short term solution to water shortages.
B Desalination of water is the best way to obtain drinking water.
C Pulling icebergs to dry area is economically possible.
D Icebergs could not be hauled very far before they would melt.
3 The word “corral”(Line 7,Para.3) is closest in meaning to ___.
A  capture and keep hold of         B protect by forming groups
C  gather                        D control
4 It can be inferred from the passage that___
A there will be a shortage of water but sufficient supply of food in the future
B icebergs can be used extremely efficiently
C there have been different opinions of future water sources.
D the earth has ten thousand polar ice caps
5 According to the passage, icebergs sometimes move in a direction opposite to wind ___ .
A for unknown reasons
B due to the currents beneath the sea level
C because of the melting of ice due to the pull
D owing to the force of wind
Passage Three
With all of the turmoil over oil prices and gas prices creeping up daily, along with the Japan earthquake leading to a shortage of fuel-efficient cars, you'd think the world was ending and that Americans would soon be walking everywhere because they can't afford their gas-guzzling cars.
Gas prices are rising -- up 4 cents from a week ago to $3.58 per gallon as a national average,
At what price will drivers start leaving their cars in the garage and find other ways to get around, or at least buy a car that gets good gas mileage?
Price spikes often lead to short-term behavior changes,. They include driving less, using public transportation more and buying fuel-efficient cars.
Gradual gas price increases don't change the behavior of drivers in the types of cars they're driving, but sharp rises change their habits, such as the 2008 spike that led to more compact cars being sold, said Lacey Plache, chief economist at Edmunds.com. That surge is happening again, with interest in small cars increasing, according to Edmunds. Shoppers considering the Prius have increased 30% this year, Plache said.
Compared to what the rest of the world pays for gas and to inflation, gas prices in America are cheap, or at least not as bad as we think, said Gerry Keim, chairman of the Management Department at the W.P. Carey School of Business at Arizona State University.
Most of Europe pays two to three times as much for gas as Americans do, because of higher taxes on cars and gas, and uses the money to fund public transportation, Keim said.
When adjusted in real terms for inflation, Keim said, the price of gas is only slightly higher than it was at its peak in 1983, when gas was $1.24 a gallon and the unemployment rate was 9.7%.
Price spikes lead more people to be aware of fuel economy. The Toyota Prius is the most fuel-efficient car sold, turning 40 mpg into the new standard. "All of a sudden, 40 has become the new 30," Keim said of miles per gallon. The Hyundai Elantra gets 40 mph without batteries or other hybrid add-ons, and next year Honda is introducing a few models that get 40 mpg.
Producing more oil is the best way to lower prices, he said, and it can be done with more oil available in Canada, the North Sea and off the coasts of the United States and Brazil.
"We're supporting oil drilling off the coast of Brazil, yet we won't allow it off our own coasts," Kamen said of the Gulf drilling moratorium.
That may be when you know gas prices will be dropping: When you see more oil rigs off the coast of California.
1.       What can we learn from the first paragraph?
A many American cars have used too much gas.
B Fuel-efficient cars are produced by America.
C Oil prices go up due to the Japan earthquake.
D The whole world is going to be destroyed.
2.       How does the gas price increase change Americans’ short- term behavior?
A They lock their cars in the garage.
B They get around only on foot.
C They take the bus and subway more.
D They sell their gas-guzzling cars.
3.       Why does the Prius become popular this year, according to Plache?
A Because gradual price spikes have changed drivers’ behavior.
B Because it reminds American people of the 2008 oil spike.
C Because the government has encouraged drivers to buy it.
D Because it is a kind of compact car which is economical.
4.       In Gerry Keim’s opinion, the gas price in America____
A is the cheapest compared with other countries
B is not as expensive as some people have believed
C will keep on rising because of severe inflation
D is only one fifth of that in most European countries
5.       Kamen holds that gas prices may go down ___ .
A if more oil can be found and drilled in Japan
B when advanced drilling equipments are available
C if the oil in the coast of California can be drilled
D when public transportation has been improved
Passage Four
At 5:15 a.m. of April 18, 1906, the greatest earthquake disaster in the history of the United States occurred. At that crucial moment, San Francisco and the surrounding area were rocked by huge movements in the earth underneath, causing previously unheard of damage above. The loss in money, lives and peace of mind were such that it took decades for San Francisco to recover, and still haunts the memory of that great city to this day.
As the first massive quake hit the sleeping city, buildings tumbled and chaos suddenly reined in the streets. Amid bursting gas mains, falling debris and raging fires, panic held sway over the citizenry as each fled from the destruction all around them. People fled to the safety of parks, far from the toppling skyscrapers, as martial law was imposed to keep the madness in check.
Fire swept across the city as the broken gas mains caught fire and occasionally exploded. Brave firemen rushed to the scenes of disaster, only to find that the central water main had also been destroyed by the quake, leaving them helpless to watch as the fires raged on and spread further and further.
A second massive shock hit the crumbled city at 8:00 a.m., nearly three hours after the first. Although the most serious fires began in the business district, as time progressed, it was clear that the loss in life was mainly suffered in the poorer areas of the city, under which most of the burning gas mains ran. After all was said and done, the final death tolls were horrifyingly high. In addition,  nearly all the major buildings in the city were reduced to rubble, including City Hall, the new Post Office, the Parrot Building (previously the largest department store in the West), the Chronicle and Examiner Buildings (San Francisco’s two major newspapers), and Stanford University in nearby Palo Alto.
In the wake of the destruction, urban planners immediately set to work to rebuild the shattered city. They did this with gusto, designing new buildings, pipes and streets with earthquake safety in mind. These ongoing precautions no doubt contributed to the phenomenal performance of the city’s infrastructure during the earthquake of 1989, in which, although millions of dollars in damage occurred, widespread major destruction and loss of life were avoided.
A) without martial law, the madness would have been uncontrollable         
B) martial law was the only means by which the madness could be controlled  
C) martial law was the method chosen to control the madness
D) martial law succeeded in controlling the situation
2. The mentioning of the various buildings destroyed implies that _____.
A) almost all aspects of importance in the city suffered as a result of the earthquake
B) the major functions of the city could no longer be performed after the earthquake 
C) the major damage from the earthquake came in the form of those buildings listed             
D) the damage caused by the earthquake was specific, but hit the most important areas in the city
3. Paragraph 5 suggests that _____.
A) due to the precautions put in place after the 1906 earthquake, San Francisco is now free from earthquakes
B) although a big earthquake will probably occur, the precautions put in place after 1906 will ensure no damage
C) the result of the 1906 earthquake was positive, because it allowed city planners to build a safer and more beautiful city          
D) although the 1906 earthquake was tragic, a positive result emerged in the form of increased safety that had already yielded benefits
4. The author mentions the situation of firemen in paragraph 3 in order to _____.
A) demonstrate that even those best equipped to handle the situation were at a loss
B) show that the situation was utterly hopeless
C) explain why the fire crews were unable to contain the damage caused by fire
D) give one example of a group of people who the earthquake particularly hurt
5. The story of San Francisco’s reaction to the 1906 earthquake can best be described as _____.
A) profound loss followed by stoic rebuilding  
B) false confidence followed by a lesson learned
C) irretrievable loss followed by grief and mourning
D) a great city shattered and rebuilt, but never the same again
完型填空:
There are two factors which determine an individual’s intelligence. The first is the sort of brain he is born (1)_____. Human brains differ considerably, (2)_____ being more capable than others. (3)_____no matter how good a brain he has to begin with, an individual will have a low order of intelligence (4)_____ he has opportunities to learn. So the second factor is what (5)_____ to the individual — the sort of environment in which he is brought (6)_____. If an individual is handicapped (7)_____, it is likely that his brain will (8)_____ to develop and he will (9)_____ attain the level of intelligence of which he is (10)_____.
The importance of environment in determining an individual’s intelligence can be (11)_____ by the case of the (12)_____ twins, Peter and John. When the twins were three months old, their parents died, and they were placed in (13)_____  foster (寄养)homes. Peter was reared by parents of low intelligence in a(n) (14)_____ community with poor educational opportunities. John, (15)_____, was educated in the home of well-to-do parents who had been to college. This environmental (16)_____ continued until the twins were (17)_____ their late teens, (18)_____ they were given tests to (19)_____ their intelligence. John’s I.O. was 125, twenty-five points higher than the (20)_____ and fully forty points higher than his identical brother.
1. A) for            B) by       C) with  D) in
2. A) most       B) some          C) many          D) few
3. A) But          B) For     C) Still    D) And
4. A) if     B) though       C) as       D) unless
5. A) refers      B) applies       C) happens    D) concerns
6. A) about      B) up      C) forward       D) forth
7. A) relatively         B) intelligently        C) regularly    D) environmentally
8. A) fail           B) help  C) manage   D) stop
9. A) ever         B) never          C) even   D) nearly
10. A) able       B) capable      C) available    D) acceptable
11. A) demonstrated      B) indicated  C) released    D) revealed
12. A) identical        B) diverse       C) parallel      D) similar
13. A) separate       B) independent      C) remote      D) individual
14. A) omitted         B) isolated     C) enclosed    D) occupied
15. A) moreover      B) furthermore      C) therefore            D) however
16. A) exception      B) division      C) difference           D) alteration
17. A) in           B) by       C) at       D) for
18. A) while     B) since           C) when          D) because
19. A) estimate       B) count          C) decide        D) measure
20. A) average         B) common    C) usual          D) ordinary
翻译:
1.       They look to their masters to provide for their needs, and as long as these are supplied, they are content to do what their masters require.
2.       But even if the icebergs lost half of their volume in towing, the water they could provide would be far cheaper than that produced by desalinization, or removing salt from water。
3.       Price spikes often lead to short-term behavior changes,. They include driving less, using public transportation more and buying fuel-efficient cars.
4.       Brave firemen rushed to the scenes of disaster, only to find that the central water main had also been destroyed by the quake, leaving them helpless to watch as the fires raged on and spread further and further.
5.       我喜欢购物,即便只是浏览橱窗而已。在美国,购物是一种愉快的经历,那里有各种各样的商店迎合你的不同需要。我最喜欢的地方是超市和购物中心。
6.       众所周知,便捷的交通是现代社会的重要特征之一。各国都十分重视道路建设。
近年来,中国也加大了这方面的资金投入。
作文:
7.       Bicycle Riding
1.       现代城市,交通方式各种各样;
2.       骑单车的种种益处;
3.       我对交通方式的选择;
答案:
1-5 BCBAD   6-10 BCDAB   11-15 DACBD   16-20 BACDA    21-25 BBDAD   26-30 BCAAB
阅读: 1-5 BADBD           6-10 DCACB         11-15   找不到              16-20 CADAA
完型填空:1-5 C B A D C      6-10  B D A B B   11-15  A A A B D   16-20   C A C D A
翻译:1.他们为主人提供他们需要的,只要这些供应,他们于自己的主人的要求予以满足。
2. 即使在拖的冰山失去了一半体积的水,他们可以提供的淡水价值还是远远超过除盐水的脱盐。
3. 价格上涨往往会导致短期行为的变化。他们包括少开车,使用公共交通工具,购买更节能高效的汽车。
4. 勇敢的消防员赶到现场,却发现供水主管道也已经被地震破坏,他们只能无助的看着大火肆虐和蔓延,一点一点的越烧越远。
5. I like shopping, even just window shopping. In America, shopping is a pleasant experience. There are a variety of shops to meet your different needs. My favorite place to go is supermarket and shopping mall.
6. As we all know, convenient transportation is an important feature of modern society. Countries attach great importance to road construction. In recent years, China has also increased funding in this area.

授课教师:河北学位英语考试命题教研组老师
报名热线:0311-67669477;15631137385
课程安排:
类别
班号
课时
学费
开课日期
上课时间
学位
英语
成人本科学士学位英语晚班、周末班
60
800元
上半年:3月21日/22日
下半年:9月19日/20日
晚班:周一三五日晚
7:00-9:00
周末班:周六日下午
2:00-6:00
考试
教材
由我机构特聘河北学位英语
考试命题教研组老师编写
50元
学员可通过银行汇款购书,快递费用自理。
 
更多关于2015学位外语考试内容进入:http://hbwypx.cn/small1-6.html
报名手续:报名时需要学费和报名费10元、身份证复印件一张
石家庄成人学位英语培训班报名及上课地点:
桥西校区:中山西路275号南楼3楼309室(中山西路与维明街交叉口东行50米路北)
咨询电话:0311-67669477、156311137385、67567007、87187553、89830277     QQ:1119298496   1544516239
乘车路线:乘1、6、30、 325、93、夜观光2、夜观光4路到维明中山路口站下车路北即到
网       址:www.hbwypx.cn
课服中心: 报名程序 | 优惠规定 | 退学退费规定 | 插班规定 | 调班规定 | 汇款报名规定 | 学员证规定 | 结业证书